duminică, august 9, 2020

Back online. Acestea sunt motivele care au determinat revenirea pentruprieteni.com

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

A trecut și apocalipsa

După cum s-a observat, pentru câteva săptămâni, site-ul pentruprieteni.com a fost offline. Este, ca să fim sinceri, cel de-al treilea mare hop prin care site-ul a trecut. Probabil nu va fi ultimul, viitorul va decide.

În vară

Când am anunțat în cursul acestei veri închiderea definitivă a pentruprieteni.com, soarta site-ului părea definitiv pecetluită. Motive au fost, diverse și numeroase:

 • oboseala acumulată în cei 4 ani de scris articole zilnice
 • costurile destul de mari ale găzduirii
 • neseriozitatea firmelor de găzduire românești pe la care am trecut. Sunt multe de spus, va urma un articol special dedicat acestui subiect. Deși costurile sunt ca în afară, calitatea este tipic românească. Practic, acestea sunt OK, până ce au apucat să îți ia banii.
 • reacțiile deplasate și descurajante ale unor membri ai comunității de utilizatori Linux din România.
 • lipsa timpului, care contrasta puternic cu volumul de muncă necesar cerut de site.
 • lipsa unui trafic care să justifice efortul financiar și energia pe care o depuneam.

Pe lângă aceste cauze principale, ar mai fi câteva, irelevante totuși, comparativ cu cele enumerate deja. Așadar, în tot acest context, s-a luat decizia închiderii site-ului. Doar o întâmplare total nebănuită a făcut să ne schimbăm planurile și să readucem pentruprieteni.com online, chiar dacă într-o nouă formulă și cu schimbări importante.

Schimbări pentruprieteni.com

Pentru a putea menține proiectul la un nivel calitativ superior, am schimbat abordarea Astfel, noul pentruprieteni.com:

 • nu va mai conține articole postate zilnic. Se va scrie atunci când apar subiecte importante și care merită atenția.
 • Articolele vechi au fost retrase. Practic, site-ul a luat-o de la capăt. Totuși, multe dintre articolele vechi vor fi republicate. Se au în vedere acele articole care pot fi actualizate, nu are sens să încărcăm serverul cu materiale de acum 2 sau 3 ani, multe dintre acestea nemaifiind de actualitate.
 • site-ul, după cum ați sesizat, este mai rapid ca timp de încărcare, vine cu un logo nou și cu modificări de ordin estetic. Sperăm să vă placă.
 • ne propunem ca noile materiale să fie scrise într-un limbaj cu mult mai accesibil, să fie concepute într-un mod interesant, care să vă dezvolte curiozitatea. Sperăm că numărul distribuirilor să crească.
 • ne vom concentra mai mult pe partea de social media. Pe grupul Facebook Linux Pentru Prieteni nu o să mai permitem publicarea de materiale ce nu sunt scrise în limba română, spamul și nici postările de articole care aparțin altor site-uri de profil din România. Fără supărare, încercăm să închegăm o comunitate în jurul acestui site. Vor fi permise, ca și până acum, tot ce înseamnă postări ale membrilor, atâta vreme cât nu se abuzează. Interesul pntruprieteni.com este să își facă mesajul cât mai cunoscut și răspândit.
 • s-a renunțat la ideea unui site scris în limba engleză. Timpul de abia ne permite să ne concentrăm pe versiunea actuală, un site în engleză ar fi cerut o dublare a efortului nostru, dar și a timpului alocat.

Concluzie

Sperăm să fiți alături de noi în menținerea acestui proiect, în dezvoltarea comunității constituită în jurul acestui site și în distribuirea articolelor pe cât mai multe rețele de socializare. Singuri nu putem, avem nevoie de implicarea voastră.

Mulțumim și mesajelor de încurajare, deloc puține. Acestea, practic, ne-au determinat să mergem înainte.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Orice utilizator de Windows trebuie să aibă un stick USB cu Linux. Află motivul

Pentru momentele când Windows-ul refuză să mai coopereze, un stick USB cu Linux te salvează numaidecât.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
34 Shares
Copy link
Powered by Social Snap