joi, august 6, 2020

De ce Solus OS este distribuția anului 2018. 6 motive

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Solus, Nr. 1

După cum ați citit aici, pentruprieteni.com consideră despre distribuția GNU/Linux Solus OS că este sistemul de operare al anului. De ce?

pentruprieteni.com

Din perspectiva noastră, Solus este cu mult înaintea multor distribuții, mai mult sau mai puțin cunoscute. Opinia vine din direcția unor utilizatori Linux care folosesc acest sistem de operare pentru îndeplinirea a numeroase sarcini. Desigur, Solus nu este perfect, nici nu are cum, totuși, îți poate ușura existența oferindu-ți una dintre cele mai plăcute experiențe Linux.

Bine de știut

Folosim Solus 3 pe computere reale, alături de alte distribuții, așadar nu scriem din auzite. Distribuția are câțiva ani vechime, edițiile anterioare au fost, la fel, folosite de echipa pentruprieteni.com.
Solus rulează foarte bine pe computere cu o vechime de peste 11 ani. Adevărul este că Solus este singurul care se descurcă de minune în cazul acesta. Linux Mint 19 se mișcă un pic mai greu, obosește mai repede. Ubuntu, abia respiră. Deci, unul din motivele care ne-au determinat să alegem Solus ține de rularea excelentă pe PC-uri vechi.

Argumente I.

  • Distribuție tânără

Are câțiva ani de existență, mentalitatea dezvoltatorilor este una modernă. Începând de la ambalaj până la modul în care vine în întâmpinarea utilizatorilor, prin faptul că le oferă totul fără ca aceștia să depună efort, Solus merită atenția. Mai are utilizatorul modern timp să gâdile Linux-ul?

  • Seriozitate și profesionalism

Cu fiecare lansare, Solus este tot mai bun, mai complex, mai performant și cuprinzător în aplicații. Dezvoltatorii și-au dovedit seriozitatea prin lansări riguroase și temeinice, prin actualizări rapide și progrese care s-au văzut în rularea sistemul de operare.

  • Stabil, solid, performant

Pe computerele noastre, Solus nu a crăpat niciodată, nu a dat semne de oboseală, asta chiar dacă este forjat din plin. Instalările sunt rapide, actualizările nu strică sistemul de operare, Solus se menține și acum ca în prima zi. Nu asta vrem?

  • Rapid

Solus 3, dar și versiunile anterioare, rulau fluent și rapid, spre deosebire de alte Linux-uri cunoscute și lăudate. Solus este cel mai rapid sistem de operare din cele instalate pe acel PC vechi de 11 ani.

Argumente II.

  • Magazinul de Aplicații

Este bogat în oferte, inclusiv de la părți terțe. Vei găsi aplicații pe care alte distribuții refuză să le includă, deși acestea sunt folosite masiv. Chrome-ul celor de la Google, spre exemplu, poate fi instalat printr-un singur click, direct din Magazinul de Aplicații. Toate aplicațiile pe care le poți folosi, ca un utilizator mai mult sau mai puțin obișnuit, pot fi găsite pe Solus.

  • Multimedia și drivere

Redarea fișierelor multimedia nu este o problemă pentru Solus. Sistemul este complet în materie de drivere și de codec-uri, cel puțin pe sistemele pe care le avem. Solus poate rula pe o varietate uriașă de configurații hardware.

  • Modern

Solus are o interfață modernă, atrăgătoare, profesionistă. Nu vei fi distras de nimicuri, setările îți permit să dai sistemul după tine și sunt logice. Nu-i așa că lucrezi mai cu spor atunci când OS-ul pe care îl folosești arată contemporan?

Ar mai fi multe de spus. Spor!

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Ești profesor, elev sau student? Aceste aplicații gratuite sunt esențiale

Ești profesor, elev sau student? Dacă ești profesor, elev sau student, acest material îți va fi extrem de util, citește-l cu atenție. Îți propunem o...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
22 Shares
Copy link
Powered by Social Snap