9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

De ce Solus OS este distribuția anului 2018. 6 motive

Ar trebui să le citești

Solus, Nr. 1

După cum ați citit aici, pentruprieteni.com consideră despre distribuția GNU/Linux Solus OS că este sistemul de operare al anului. De ce?

pentruprieteni.com

Din perspectiva noastră, Solus este cu mult înaintea multor distribuții, mai mult sau mai puțin cunoscute. Opinia vine din direcția unor utilizatori Linux care folosesc acest sistem de operare pentru îndeplinirea a numeroase sarcini. Desigur, Solus nu este perfect, nici nu are cum, totuși, îți poate ușura existența oferindu-ți una dintre cele mai plăcute experiențe Linux.

Bine de știut

Folosim Solus 3 pe computere reale, alături de alte distribuții, așadar nu scriem din auzite. Distribuția are câțiva ani vechime, edițiile anterioare au fost, la fel, folosite de echipa pentruprieteni.com.
Solus rulează foarte bine pe computere cu o vechime de peste 11 ani. Adevărul este că Solus este singurul care se descurcă de minune în cazul acesta. Linux Mint 19 se mișcă un pic mai greu, obosește mai repede. Ubuntu, abia respiră. Deci, unul din motivele care ne-au determinat să alegem Solus ține de rularea excelentă pe PC-uri vechi.

Argumente I.

  • Distribuție tânără

Are câțiva ani de existență, mentalitatea dezvoltatorilor este una modernă. Începând de la ambalaj până la modul în care vine în întâmpinarea utilizatorilor, prin faptul că le oferă totul fără ca aceștia să depună efort, Solus merită atenția. Mai are utilizatorul modern timp să gâdile Linux-ul?

  • Seriozitate și profesionalism

Cu fiecare lansare, Solus este tot mai bun, mai complex, mai performant și cuprinzător în aplicații. Dezvoltatorii și-au dovedit seriozitatea prin lansări riguroase și temeinice, prin actualizări rapide și progrese care s-au văzut în rularea sistemul de operare.

  • Stabil, solid, performant

Pe computerele noastre, Solus nu a crăpat niciodată, nu a dat semne de oboseală, asta chiar dacă este forjat din plin. Instalările sunt rapide, actualizările nu strică sistemul de operare, Solus se menține și acum ca în prima zi. Nu asta vrem?

  • Rapid

Solus 3, dar și versiunile anterioare, rulau fluent și rapid, spre deosebire de alte Linux-uri cunoscute și lăudate. Solus este cel mai rapid sistem de operare din cele instalate pe acel PC vechi de 11 ani.

Argumente II.

  • Magazinul de Aplicații

Este bogat în oferte, inclusiv de la părți terțe. Vei găsi aplicații pe care alte distribuții refuză să le includă, deși acestea sunt folosite masiv. Chrome-ul celor de la Google, spre exemplu, poate fi instalat printr-un singur click, direct din Magazinul de Aplicații. Toate aplicațiile pe care le poți folosi, ca un utilizator mai mult sau mai puțin obișnuit, pot fi găsite pe Solus.

  • Multimedia și drivere

Redarea fișierelor multimedia nu este o problemă pentru Solus. Sistemul este complet în materie de drivere și de codec-uri, cel puțin pe sistemele pe care le avem. Solus poate rula pe o varietate uriașă de configurații hardware.

  • Modern

Solus are o interfață modernă, atrăgătoare, profesionistă. Nu vei fi distras de nimicuri, setările îți permit să dai sistemul după tine și sunt logice. Nu-i așa că lucrezi mai cu spor atunci când OS-ul pe care îl folosești arată contemporan?

Ar mai fi multe de spus. Spor!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole