32.9 C
București
luni, iulie 4, 2022

„Se pare că pentruprieteni.com nu mai există…” :-)

Ar trebui să le citești

pentruprieteni.com

„Se pare că pentruprieteni.com nu mai există…”, acesta a fost printre primele mesaje pe care administratorii site-ului le-au primit în feed-ul de la Facebook pe la 8 dimineața. Și fără să aibă nici cea mai mică bănuială de ceea ce primele minute ale zilei de Rusalii le-au pregătit, cu inima cât un purice, au verificat și au văzut că, într-adevăr, site-ul chiar nu mai exista. Pe cât de alarmantă era postarea lui Adi Stan, pe atât de adevărată. Găzduirea era Ok, domeniul expirase de câteva ore…

Se pare ca https://pentruprieteni.com/ nu mai exista.

This domain name expired on 2022-06-11 12:23:03

Pacat, cu el mi-am inceput aventura in gnu linux.

Premieră în prag de aniversare

Șocul a fost cu atât mai mare încât nici nu am simțit cum am dat peste cap o halbă de nes și 4 sau 5 țigări. Situația era controversată întrucât nu se avea în plan vreo sinucidere a site-ului și nici măcar vreo dispută între administratori nu mai tulburase liniștea și apele. Într-adevăr, problemele legate de găzduire, furtul unor articole la care concurența a recurs și recurge, traficul scăzut, costurile pe care site-ul le implică sau plugin-uri care mai dau rateuri, tot au existat. Cu toate acestea, niciodată în cei 8 ani de pentruprieteni.com nu s-a uitat plata domeniului.

Înapoi în online

Plata facturii scadente a fost, din câte se pare, cea mai mică problemă. A fost nevoie de timp pentru ca site-ul să poată fi accesat corect și pe deplin de către toți utilizatorii. Cei de la Facebook, ca de obicei, s-au mișcat groaznic de greu în restabilirea legăturilor cu articolele. Și acum, sunt șanse destul de mari ca mulți dintre vizitatori să întâmpine probleme. Poate, o ștergere a modulelor cache din browser ar fi binevenită.

Și totuși nu mai există

Viziunea vechiului pentruprieteni.com, cel de acum 8 ani, nu mai există. Site-ul nu poate supraviețui doar din articole referitoare la Linux. Prin urmare, interesante și plăcute schimbări vor fi introduse începând cu luna iulie.

P.S.

Un proiect care a durat doi ani – pierdere de timp și bani, între noi fie vorba, m-a împiedicat să ofer atenția necesară și binemeritată acestui site. Lucrurile se vor schimba rapid și în bine. Promit!

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Nu fă actualizarea la Windows 11! Treci pe Linux!

Windows 11 încearcă să forțeze o furișare tiptilă în viața utilizatorilor de Windows 10. A apărut din senin, aparent gratuit, ca o dovadă de bune intenții și de „next level” din partea Microsoft.
- Advertisement -

Cele mai noi articole