9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Ubuntu 23.04, impresii după utilizare

Ar trebui să le citești

Ubuntu 23.04

Ubutu 23.04, la data redactării acestui material, reprezintă ultima versiune a cunoscutei distribuții GNU/Linux. L-am așteptat cu nerăbdare și ne-a surprins plăcut datorită micilor noutăți pe care le aduce. Totuși …

Noutăți și note de lansare

Cititorii pentruprieteni.com au fost obișnuiți, asta până în prezent, să găsească la fiecare lansare importantă un articol care anunța evenimentul. Acum, articolul a lipsit. Nu, nu am ratat momentul! Am fost dezamăgiți de noul Ubuntu și am decis că nu este corect să promovăm un produs care rulează cu toane.

Totuși, dacă doriți citiți notele de lansare, aici găsiți linkul.

Din eroare în eroare

Dintre distribuțiile cunoscute și care se respectă, puține sunt acelea care livrează versiuni care nu fac o primă impresie pozitivă. Oricât am încercat, oricat am luptat, Ubuntu 23.04 nu a dorit să se instaleze ca la carte. Practic, noul „vrăjitor” care gestionează procesul instalării făcea probleme. Fie se inchidea imediat după deschidere, fie se închidea pe parcursul instalării, fie nu pornea etc. Am avut neplăcuta surpriză de a relua procedura instalării și de a fi anunțați că sistemul este deja instalat.

Desigur …

Desigur, vorbim de o versiune prin care se implementează funcții noi, nu despre o versiune LTS. Probabil, incorecta implementare a acestora sau testarea insuficientă au determinat erori impardonabile. Totuși, Canonical nu este la prima lansare cu probleme și avem impresia că a devenit un obicei. Distribuții mai mici și mai lipsite de resurse financiare și umane lansează versiuni noi cu mult mai puține probleme sau fără. Spre exemplu, Fedora 38, versiunea beta, nu a făcut probleme.

Folosim Ubuntu 23.04

Folosim Ubuntu 23.04 în utilizarea zilnică, chiar dacă fără prea mare strângere de inimă. Instalarea a funcționat, cu emoții ce drept, folosind modulul „safe mode”. Nici la prima, nici la a doua impresie, Ubuntu 23.04 nu a convins, pare a fi o idee mai lent, încă mai bagă la înaintare câte o eroare, devine un pic anost. Practic, pare neterminat.

Să îl instalați?

În momentul de față, nu. Recomandarea ar fi să mai așteptați câteva zile/săptămâni/luni. Dacă decideți să îi dați o șansă, postați la comentarii dacă ați întâmpinat probleme.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole