Windows 11
O privire aruncată asupra reacțiilor celor care testează nou lansatul beta al Windows 11 scoate în evidență câteva adevăruri pe care Microsoft nu prea vrea să le vadă. Bâlbele care au urmat lansării nu au lipsit și au stârnit semne de întrebare.
Au început cu stângul
Testarea Windows 11 a început cu stângul, fapt care ne arată cât de mult interes a acordat Microsoft acestui eveniment. Bâlbele, care nu ar trebui să existe la acest nivel sau noutățile din pix au dezamăgit. Acestea pot sugera o viitoare ediție de Windows fără prea mult succes și priză la public.
Aplicația făcută pe „genunche”
Aplicația care verifica dacă PC-ul este compatibil cu Windows 11 oferea un feedback în bătaie de joc. Între timp au retras-o, dar pagina a rămas – vezi link.
Și în cazul nostru aplicația s-a rezumat la a transmite „sec” că PC-ul nu este compatibil cu Windows 11. Bineînţeles, softul nu s-a deranjat să arate care cerințe nu sunt îndeplinite. Practic, nici nu avea ce, PC-ul îndeplinește la virgula cerințele de rulare a noii capodopere de Windows. Drept dovadă, la câteva zile distanță, Windows 11, într-o primă versiune beta, a fost trimis prin actualizări.
Cu o astfel de situație s-au confruntat foarte mulți. Internetul stă mărturie.
Cineva încântat?
Aflată în teste până la lansarea oficială de la sfârșitul acestui an, versiunea beta de Windows 11 nu a generat reacții prea „waw”. Vorbim de o interfață grafică ce duce a Windows 10 dar care a „împrumutat” masiv de la macOS și Linux, căreia îi lipsește originalitatea. Ba mai mult, dinozauri preistorici de Windows încă își mai fac apariția pe ici pe colo.
Întrebare
Pot câteva sunete, iconițe, un meniu de Start fardat, o rearanjare a unor rafturi din magazinul de aplicații, câteva efecte vizuale și câteva teme confuze să îți dea senzația că folosești o versiune nouă a unui sistem de operare nou? Desigur, s-a lucrat sub „capotă”, știm povestea…! Pe badea Vasile îl interesează aspectul ce are Windows-ul sub „capotă”?
Te va ataca la bani
Unii cititori ai pentruprieteni.com pot cataloga drept fițe bâlbele despre care am scris mai sus. Dar ce ne facem cu masele largi și populare de utilizatori Windows care nu vor putea face trecerea la noua versiune? Știm, totul pe motiv de incompatibilitate a acesteia cu PC-ul? Practic, PC-urile mai vechi de 6-7 ani nu vor putea primi actualizarea gratuită. Motivul este simplu, aceste nu au deja celebrul „Trusted Platform Module (TPM): versiunea 2.0”.
Vor scoate aceștia mii de lei pentru a cumpăra un PC nou și a îndeplini fițele Microsoft?