26.1 C
București
luni, iunie 24, 2024

Windows 11 este cea mai bună șansă pentru Linux

Ar trebui să le citești

Windows 11

Windows 11, după cum am scris aici, a început cu stângul. Nu doar pe noi nu ne-a convins, fiți siguri de asta. Entuziasmul, în general, pare că lipsește din observațiile celor care au testat OS-ul, fapt care se observă ușor la o scurtă căutate pe Internet.

Vestea bună pentru Linux

Cerințele de sistem pentru Windows 11, în mare, sunt acceptabile. Un singur element face diferența și riscă să reducă rapid din succesul viitoarei „versiuni” de Windows. „Trusted Platform Module (TPM): versiunea 2.0” este un musai iar lipsa acestui element nu va permite upgrade-ul de la Windows 10. Drept consecință, din câte se pare, Windows 11 nu va funcționa pe PC-urile mai vechi de 6-7 ani. Așadar, peste noapte, aceste mașinării vor deveni vechi.

Ce vor face utilizatorii

Aici avem trei posibile scenarii:

  • A. Mulți dintre fanii Microsoft se vor grăbi șă își cumpere laptop-uri sau desktop-uri de generație mai nouă.
  • B. Totuși, dat fiind criza financiară ce se resimte la nivel global, cei mai mulți se vor resemna și vor continua să folosească Windows 10 pentru o perioadă de timp. Windows 10 va fi scos la pensie în următorii ani, asta este cert. Durata de viață a sistemelor de operare create de Microsoft se rezumă la 10 ani, perioadă după care suportul încetează. Cu toate acestea, cei mai mulți îl vor folosi în continuare sau vor fi atrași de macOS sau Linux.
  • C. În lipsa unor modificări care să îl facă original și un „must have” pentru omul simplu, sau în lipsa dorinței/posibilității de a scoate bani din buzunar pentru un nou PC, nu puțini vor fi cei care vor trece pe Linux. În ultimii ani, nu ne putem face că nu observăm asta, distribuțiile Linux sau umanizat puternic, automatizat și modernizat cum nu bănuia nimeni până nu de mult. Linux-ul s-a modernizat și a simțit mai bine spiritul vremurilor. Drept dovadă, chiar Microsoft s-a inspirat, în noua versiune, din zona Linux și din macOS.

Concluzie

În opinia echipei pentruprieteni.com, Windows 11, în forma actuală, nu atrage. Numărul PC-urilor care nu vor putea primi acest update, dacă politica Microsoft se menține, va fi uriaș. Dezgustul față de această forțare din pix, lipsa unor elemente originale, atrăgătoare care să îi determine pe cei mai mulți să scoată bani din buzunar pentru achiziționarea unui computer nou, toate acestea vor determina o trecere semnificativă a multor utilizatori la Linux. La viteza cu care Linux-ul se dezvoltă, la viteza cu care jocurile intră în acest ecosistem, fără să mai evidențiem și atuurile clasice, acesta va deveni cu mult mai atractiv pentru mase. Așadar, nu este o chestiune de „dacă”, fără să exagerăm, este doar o problemă de timp

P.S.

Detalii despre wallpaper, aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole