12 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Descărcă minunatul Solus 4.2 „Fortitude”

Ar trebui să le citești

Solus

Solus este un sistem de operare mai mult decât cunoscut și utilizat în România, poate și ca urmare a promovării realizate de pentruprieteni.com. Practic, fără un efort prea intens, am descoperit că are mulți fani adunați în grupul Facebook Linux Pentru Prieteni.

Da, merită!

Solus, printre altele, oferă utilizatorului o experiență complexă și completă. Sistemul de operare este gata funcțional imediat ce a fost scos din cutie, a se înțelege instalat, oferă acces la mii de aplicații și bucură pe toată lumea cu o abordare venită în ajutorul utilizatorilor noi și vechi. De asemenea, oferă posibilitatea de a fi instalate pe o gamă variată de configurații și permite tuturor accesul la un OS care arată și se simte profesionist.

Solus 4.2

Versiunea 4.2 a Solus, nume de cod „Fortitude”, vine cu numeroase noutăți, atât la exterior cât și sub capotă. Aceasta face din seria 4.

Cu prilejul acestei lansări, dezvoltatorii au integrat cele mai noi versiuni ale mediilor grafice și ale aplicațiilor preinstalate, au îmbunătățit experiența generală de utilizare, au oferit un plus de stabilitate și rapiditate unuia dintre cele mai apreciate distribuții GNU/Linux din prezent.

Echipa Linux Pentru Prieteni vă oferă cu prilejul acestui articol o sinteză a celor mai importante noutăți aduse de Solus 4.2. Dacă doriți să accesați notele de lansare – credeți-ne că aveți multe informații de aflat – puteți face asta aici.

Noutăți

  • kernel Linux 5.10.12 (suport pentru AMD Ryzen generația a 5-a și pentru procesoarele Intel Core i9-10850K);
  • Firefox 85.0;
  • LibreOffice 7.0.4.2;
  • Thunderbird 78.6.1;
  • Mesa 20.3.3;
  • upgrade ale codec-urilor multimedia (ffmpeg 4.3.1, gstreamer, 1.18.2, Pulseaudio 14.1,);
  • Budgie 10.5.2.;
  • GNOME 3.38 Stack și 3.38.3. GNOME 3.38;
  • MATE 1.24;
  • Plasma Desktop 5.20.5, KDE Frameworks 5.78, KDE Applications 20.12.1 și QT 5.15.2

Vrei să descarci?

În cazul în care ceea ce ai citit ți-a stârnit curiozitatea, printr-un singur clikc, poți descărca cea mai nouă versiune a Solus OS dând click pe acest link. Noi am descărcat, testat și instalat această versiune a sistemului de operare. Concluziile noastre le poți citi aici.

64

Nu uita, sistemul de operare este disponibil doar în versiunea pe 64 de biți. Puteți alege între patru medii grafice moderne, complexe, puternice și intuitive; Budige, Gome, Mate și Plasma.

Un mic sfat

Înainte de instalare, vă recomandăm să testați mai întâi sistemul de operare folosind un Stick USB și, neapărat, să treceți prin toate mediile desktop. Știm, vă va fi greu să vă hotărâți asupra unuia singur.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole