28.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024

EndeavourOS, succesorul Antergos, are o nouă versiune

Ar trebui să le citești

EndeavourOS

O nouă versiune a EndeavourOS, o distribuție Linux bazată pe Arch, a fost lansată în apropierea sărbătorilor de iarnă. Succesorul defunctului Antergos își încântă fanii cu numeroase noutăți, cu un spirit modern și plăcut, cu funcționalitate, productivitate și rapiditate. Pretențioșii au de ales între nu mai puțin de 8 medii grafice care vă stau la dispoziție: Mate, LXQt, Plasma, Cinnamon, Gnome, Budgie, Xfce și Deepin. În plus, acest sistem de operare vine și cu câteva aplicații realizate în casă, asta alături de alte sute de soft-uri existente în depozitele Aur ale Arch Linux.

Noutăți

Notele de lansare ale EndeavourOS 2019.12.22 pot fi accesate aici. În linii mari, cele mai importante noutăți sunt următoarele:

  • Linux kernel 5.4.6
  • Mesa 19.3.1-1
  • Firefox 71.0-1 Arch
  • Systemd 244.1-1
  • eos-update-notifier 0.8-2
  • eos-welcome 2.0
  • aplicațiile și mediile grafice sunt aduse la ultimele versiuni

Descarcă

Imaginea .iso poate fi descărcată de aici. Aceasta este disponibilă doar pentru PC-urile moderne X64 biți.

Antergos

Antergos a fost o distribuție GNU/Linux apreciată de utilizatori pentru faptul că punea la dispoziția tututor, într-un ambalaj modern și uman, toată puterea Arch Linux. Din păcate, orice început are și un sfârșit iar pentru acest OS momentul pare că a venit, din păcate, mult prea devreme.

Astăzi anunțăm sfârșitul acestui proiect. Așa cum mulți dintre dvs. ați observat probabil în ultimele câteva luni, nu mai avem suficient timp liber pentru a menține în mod corespunzător Antergos. Am ajuns la această decizie deoarece considerăm că, continuarea neglijării proiectului ar reprezenta un dezavantaj uriaș pentru comunitate. Acționând acum, în timp ce codul proiectului încă funcționează, oferă dezvoltatorilor interesați oportunitatea de a lua ceea ce consideră util și de a-și începe propriile proiecte.

Video

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole