32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Cu ce poți înlocui Windows 7? Îți sugerăm 8 soluții, din care 6 gratuite.

Ar trebui să le citești

Windows 7

Microsoft se pregătește să sinucidă Windows 7, da ați citit bine. Cei care nu sunt la zi cu datele problemei sunt sfătuiți să lectureze acest material. Dacă doriți să vedeți ce soluții gratuite există la încetarea suportului pentru acest sistem de operare, vă invităm să citiți materialul de mai jos. Din 8 soluții, 6 sunt gratuite.

Windows 10

O licență de Windows 10 costă cam atât. Pentru cei care dețin PC-uri incompatibile cu ultima versiune de Windows, există o singură alternativă sigură și viabilă – Linux.

MacOS

Dacă dorești ca odată cu părăsirea Windows 7 să folosești un alt ecosistem, poți alege tabăra Apple. Destul de piperate, dispozitivele Apple vin la pachet cu macOS, un sistem de operare interesant, stabil, sigur și de fițe. Dacă ești curios, aici ai câteva prețuri.

Linux

Pentru acele PC-uri incompatibile cu Windows 10, distribuțiile Linux sunt cele mai indicate. Desigur, chiar dacă configurația ta este compatibilă, pentru un plus de rapiditate, siguranță și putere, nu ar strica să testezi și sistemele de operare Linux. Sunt gratuite și îți permit să faci aceleași lucruri pe care le realizai pe Windows 7.

Linux Mint, Ubuntu, Solus, Deepin, Mx Linux, Zorin și Elementary OS îți vor deschide un univers fascinant. Nu te teme, utilizezi deja Linux pe telefon, Androidul de la telefonul tău asta este. Practic, nu faci decât să îți întregești alegerea și pe PC.

Dacă primele două alegeri – macOS și Windows 10 – sunt pe bani, distribuțiile amintite mai sus sunt gratuite. Te vei bucura de avantaje precum: securitate sporită, mii de aplicații fără costuri, rapiditate, productivitate și stabilitate. Contează, după părerea noastră, să deții controlul asupra PC-ului și sistemului de operare pe care îl folosești. În plus, sunt logice și intuitive, nu ai cum să nu te înțelegi cu aceste sisteme de operare.

Concluzie

Înainte de a lua vreo decizie, îți recomandăm să îți faci temele. Pe pentruprieteni.com găsești informații care te pot ajuta să faci o schimbare în bine. Indiferent ce alegi, important este să fii cât mai deschis.

Video

Ubuntu vs Windows 10

Deepin 15.11

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole