12.6 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Câteva mituri despre Linux pe care nu ar trebui să le crezi

Ar trebui să le citești

Mituri despre Linux

Există numeroase mituri despre Linux în prezent. Acestea se propagă în special în zonele în care utilizatorii de Windows 10/11 nu sunt suficient de curajoși și motivați pentru a testa o distribuție Linux sau unde există suficientă comoditate care să împiedice progresul. Această stare de fapt este rodul camioanelor de bani investiți în promovare de către Microsoft și a puterii obișnuinței în cazul celor care utilizează Windows-ul. Un om informat și care știe ce vrea de la viață este suficient de deschis încât să nu se lase influențat de astfel de povești.

8 mituri

Echipa pentruprieteni.com a încercat să demonteze 8 mituri nocive pentru Linux. Desigur, număru lor este cu mult mai mare.

Nu se poate fără terminal

Nimic mai fals! Te poți descurca de minune și fără terminal datorită progreselor însemnate făcute de multă vreme. Poți fi utilizator experimentat sau începător, distribuția ta Linux va rula fără probleme în același mod în care rulează și Windows 11 fără terminal. Această unealtă, cu toate acestea, rămâne preferata acelor guru ai Linux-ului care doresc să facă totul extrem de rapid, nu și simplu.

Nu ai aplicații

Chiar dacă nu ai să găsești unele aplicații pe care le utilizai pe Windows, cam tot ce înseamnă software serios vine cu o alternativă și pentru Tux. În plus, există nenumărate alternative la acele aplicații care nu sunt pe Linux. Practic, trebuie doar să arunci o privire în magazinele de aplicații.

Nu este pentru jocuri

Subiectul este unul controversat și talibanizat. La ora actuală există numeroase distribuții Linux specializate în gaming, SteamOS fiind cel mai cunoscut. Ba mai mult, prin intermediul unor aplicații cunoscute o să poți rula anumite jocuri mai vechi sau mai noi.

Nu sunt viruși

Există viruși care preferă și Linux-ul, se știe de când lumea. Situațiile în care să riști o virusare sunt foarte rare, asta dacă ești un utilizator obișnuit. Totuși, Linux-ul a fost și a rămas o alternativă cu mult mai sigură decât Windows.

Doar pentru servere

Există sute de distribuții Linux (câteva sunt chiar memorabile) care se adresează utilizatorului simplu. Poți face tot ceea ce faci și pe Windows. Cei drept, Linux-ul domină lumea serverelor într-o proporție care umilește Windows-ul.

Doar pentru dezvoltatori, nu pentru omul simplu

Linux-ul este un mediu preferat nu doar de servere ci și de dezvoltatori. Cu toate acestea, dezvoltator sau utilizator novice, îți poți face treaba lejer pe Ubuntu, Linux Mint, Pop!_OS, Fedora, openSUSE etc.

Arată urât

În ultimul deceniu progresele sunt evidente atunci când ne referim la modul în care arată o distribuție Linux. Ai la dispoziții unelte intuitive prin care poți schimba profund modul în care se prezintă interfața grafică (teme, iconițe, wallpapere) sau setări care pot face multe.

Este greoi

Utilizatorii proaspăt intrați în universul Linux au nevoie de un pic de timp pentru acomodare. Acesta este regulă față de tot ceea ce este nou. Cu toate aceste, indiferent de viziune, Linux-ul nu poate primi eticheta de greoi. Din contră, poți readuce la viață computer vechi, este intuitiv și stabil.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole