joi, august 6, 2020

Aplicațiile Microsoft Office pentru Android și iOS se vor unifica

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Microsoft Office

Indiferent că telefonul tău rulează Android sau iOS, aproape sigur printre aplicațiile instalate se regăsesc și cele de la Microsoft. Word, PowerPoint sau Excel, fie că le folosești sau nu prea, au ajuns cumva instalate pe dispozitivul tău mobil. În multe cazuri, terminalele mobile vin “din fabrică” dotate cu aceste aplicații. Chiar de n-ar fi așa, la un moment dat vrei să deschizi vreun document sau prezentare și ai nevoie de aplicațiile Office. 

Vor fi împreună

În curând, nu vei mai fi nevoit să descarci separat versiuni de Word, PowerPoint și Excel. Ele vor fi împreună, disponibile într-un singur pachet. În cursul acestei săptămâni, Microsoft a anunțat că începe să testeze public o nouă versiune de aplicație Office care le combină pe cele trei cunoscute anterior. Anunțul a fosr făcut în cadrul conferinței “Ignite” din Orlando, Florida. Noua aplicație este acum disponibilă ca Public Preview pe Android și ca versiune beta pe Apple’s iOS Test Flight Program. Cu ajutorul ei vei putea crea documente, prezentări și foi de calcul. De asemenea, vei putea edita documentele existente și vei putea obține imagini ale acestora pe care să le transformi apoi în fișiere Word editabile, poți crea și semna PDF-uri sau poți transforma tabelele dintr-o pagină tipărită într-o foaie de calcul Excel.

Foarte populare pe mobil

Aplicațiile Microsoft Office au fost foarte populare pe mobil. Toate trei se regăsesc în Top 25 al aplicațiilor de productivitate pe iOS. În paralel, fiecare din cele trei aplicații (Word, PowerPoint și Excel) numără peste un miliard de descărcări pe Android.

Concurență puternică

Pe de altă parte, nici Google nu a stat degeaba în ultimul timp și face o concurență puternică Microsoft-ului pe mobil. Docs, Slides și Sheets sunt și ele foarte apreciate pe iOS. În ciuda concurenței din partea Google, conform unui raport din 2018, instrumentele de productivitate Microsoft Office 365 conduce ca număr total de descărcări. 

Nu le va înlocui pe celelalte

Microsoft precizează că noua aplicație mobilă Office nu le va înlocui pe cele trei deja existente. Se ia în calcul faptul că unii utilizatori au nevoie doar de o anumită aplicație din cele trei și fiecare este liber să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Celor care folosesc majoritatea aplicațiilor Office, Microsft le recomandă să instaleze versiunea unificată care va ocupa astfel mai puțin spațiu de stocare.

Ca și pe Windows

Aplicația Office pentru iOS și Android vine în urma lansării în luna februarie a aplicației Office pentru Windows 10. Aceasta oferă acces la toată productivitatea Office într-o singură fereastră. Lansarea aplicației mobile Office este aproximată a avea loc în prima jumătate a anului următor.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Ce e bine să faci și ce nu pe rețelele Wi-Fi din locuri publice

Utilizarea rețelelor WiFi publice ne expune la numeroase riscuri de securitate dacă nu luăm măsurile necesare în această privință.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
35 Shares
Copy link
Powered by Social Snap