12 C
București
vineri, februarie 23, 2024

Aplicațiile Microsoft Office pentru Android și iOS se vor unifica

Ar trebui să le citești

Microsoft Office

Indiferent că telefonul tău rulează Android sau iOS, aproape sigur printre aplicațiile instalate se regăsesc și cele de la Microsoft. Word, PowerPoint sau Excel, fie că le folosești sau nu prea, au ajuns cumva instalate pe dispozitivul tău mobil. În multe cazuri, terminalele mobile vin “din fabrică” dotate cu aceste aplicații. Chiar de n-ar fi așa, la un moment dat vrei să deschizi vreun document sau prezentare și ai nevoie de aplicațiile Office. 

Vor fi împreună

În curând, nu vei mai fi nevoit să descarci separat versiuni de Word, PowerPoint și Excel. Ele vor fi împreună, disponibile într-un singur pachet. În cursul acestei săptămâni, Microsoft a anunțat că începe să testeze public o nouă versiune de aplicație Office care le combină pe cele trei cunoscute anterior. Anunțul a fosr făcut în cadrul conferinței “Ignite” din Orlando, Florida. Noua aplicație este acum disponibilă ca Public Preview pe Android și ca versiune beta pe Apple’s iOS Test Flight Program. Cu ajutorul ei vei putea crea documente, prezentări și foi de calcul. De asemenea, vei putea edita documentele existente și vei putea obține imagini ale acestora pe care să le transformi apoi în fișiere Word editabile, poți crea și semna PDF-uri sau poți transforma tabelele dintr-o pagină tipărită într-o foaie de calcul Excel.

Foarte populare pe mobil

Aplicațiile Microsoft Office au fost foarte populare pe mobil. Toate trei se regăsesc în Top 25 al aplicațiilor de productivitate pe iOS. În paralel, fiecare din cele trei aplicații (Word, PowerPoint și Excel) numără peste un miliard de descărcări pe Android.

Concurență puternică

Pe de altă parte, nici Google nu a stat degeaba în ultimul timp și face o concurență puternică Microsoft-ului pe mobil. Docs, Slides și Sheets sunt și ele foarte apreciate pe iOS. În ciuda concurenței din partea Google, conform unui raport din 2018, instrumentele de productivitate Microsoft Office 365 conduce ca număr total de descărcări. 

Nu le va înlocui pe celelalte

Microsoft precizează că noua aplicație mobilă Office nu le va înlocui pe cele trei deja existente. Se ia în calcul faptul că unii utilizatori au nevoie doar de o anumită aplicație din cele trei și fiecare este liber să aleagă ce i se potrivește cel mai bine. Celor care folosesc majoritatea aplicațiilor Office, Microsft le recomandă să instaleze versiunea unificată care va ocupa astfel mai puțin spațiu de stocare.

Ca și pe Windows

Aplicația Office pentru iOS și Android vine în urma lansării în luna februarie a aplicației Office pentru Windows 10. Aceasta oferă acces la toată productivitatea Office într-o singură fereastră. Lansarea aplicației mobile Office este aproximată a avea loc în prima jumătate a anului următor.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole