21 C
București
joi, septembrie 12, 2024

Aplicații gratuite și sugestii pentru un profesor productiv

Ar trebui să le citești

Profesor productiv

Pentru a fi un profesor productiv, îți recomandăm să utilizezi softurile despre care o să citești în cele ce urmează și să aplici sugestiile noastre. Nu uita, suntem în secolul tehnologiei.

LibreOffice

Esențial, complet gratuit, LibreOffice îți înlocuiește fără probleme suita office de la Microsoft. Ai scăpat de piratare și de costuri. Despre ce poți face cu LibreOffice, dacă ai 5 minute, poți citi aici.

PDF-urile îți fac probleme?

Dacă trebuie să preiei textul dintr-un document .pdf, îți sugerăm un soft online care îți este de mare ajutor. Vezi detalii.

Linux

Dacă vrei să scapi de problemele pe care Windows 10/11 ți le face, îți recomandăm să începi utilizarea unei distribuții GNU/Linux. Linux Mint, Ubuntu, MX Linux, fără să exagerăm, sunt doar câteva exemple de sisteme de operare care îți vor schimba în bine modul în care folosești PC-ul. Îți aducem câteva argumente aici.

Gimp

Gimp este un soft excelent care te ajută să editezi fotografii ori să faci grafică. Orele vor fi mai interesante și plăcute prin utilizarea, realizarea și adaptarea unor elemente grafice.

Simplenote

Dacă vrei să îți faci planuri și să te ții de acestea, Simplenote este un soft excelent pentru planificare. Aplicația poate fi utilizată pe Linux, Windows 10 sau Android și te ajută să supraviețuiești într-o lume în care timpul înseamnă bani și sincronizarea este esențială.

Cuvinte încrucișate/rebusuri

Începutul orelor poate fi cu mult mai interesant dacă folosești aceste softuri de creat cuvinte încrucișate/rebus. Odată ce câștigi atenția elevilor tăi, totul merge mai bine.

Transfer de fișiere

Când ai fișiere de dimensiuni mari pe care trebuie să le transmiți mai departe, trebuie să recurgi la servicii specializate. Aici ai câteva exemple de unelte care te ajută gratuit în această situație.

Deschide-le ochii!

Excursiile virtuale pot fi realizate prin intermediul acestei extrem de utile aplicații (Google Maps). Aici ai o listă cu peste 20 de locații pe care ai putea să le vizitezi. Nici la capitolul muzee nu stăm rău, o listă de instituții care oferă acces virtual poate fi accesată aici. Dacă ești curios, o altă listă cu locații fabuloase poate fi găsită aici.

Materiale educaționale

Un uriaș depozit de materiale educaționale poate fi găsit aici. Găsești rezumate, teste, exerciții, totul gratuit. Ghimp îți va fi de folos pentru a decupa părți din aceste materiale

Predarea online

Predarea online poate fi mai ușoară folosind aceste aplicații gratuite. În plus, dacă citești acest material, Google Classroom nu va mai avea secrete în fața ta. Drept bonus, aici îți oferim sfaturi și trucuri pentru a fi productiv și în siguranță.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole