miercuri, iulie 8, 2020

Aplicații gratuite și sugestii pentru un profesor productiv

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Profesor productiv

Pentru a fi un profesor productiv, îți recomandăm să utilizezi softurile despre care o să citești în cele ce urmează și să aplici sugestiile noastre. Nu uita, suntem în secolul tehnologiei.

LibreOffice

Esențial, complet gratuit, LibreOffice îți înlocuiește fără probleme suita office de la Microsoft. Ai scăpat de piratare și de costuri. Despre ce poți face cu LibreOffice, dacă ai 5 minute, poți citi aici.

PDF-urile îți fac probleme?

Dacă trebuie să preiei textul dintr-un document .pdf, îți sugerăm un soft online care îți este de mare ajutor. Vezi detalii.

Linux

Dacă vrei să scapi de problemele pe care Windows 10 ți le face, îți recomandăm să începi utilizarea unei distribuții GNU/Linux. Linux Mint, Ubuntu, MX Linux, fără să exagerăm, sunt doar câteva exemple de sisteme de operare care îți vor schimba în bine modul în care folosești PC-ul. Îți aducem câteva argumente aici.

Gimp

Gimp este un soft excelent care te ajută să editezi fotografii ori să faci grafică. Orele vor fi mai interesante și plăcute prin utilizarea, realizarea și adaptarea unor elemente grafice.

Simplenote

Dacă vrei să îți faci planuri și să te ții de acestea, Simplenote este un soft excelent pentru planificare. Aplicația poate fi utilizată pe Linux, Windows 10 sau Android și te ajută să supraviețuiești într-o lume în care timpul înseamnă bani și sincronizarea este esențială.

Cuvinte încrucișate/rebusuri

Începutul orelor poate fi cu mult mai interesant dacă folosești aceste softuri de creat cuvinte încrucișate/rebus. Odată ce câștigi atenția elevilor tăi, totul merge mai bine.

Transfer de fișiere

Când ai fișiere de dimensiuni mari pe care trebuie să le transmiți mai departe, trebuie să recurgi la servicii specializate. Aici ai câteva exemple de unelte care te ajută gratuit în această situație.

Deschide-le ochii!

Excursiile virtuale pot fi realizate prin intermediul acestei extrem de utile aplicații (Google Maps). Aici ai o listă cu peste 20 de locații pe care ai putea să le vizitezi. Nici la capitolul muzee nu stăm rău, o listă de instituții care oferă acces virtual poate fi accesată aici. Dacă ești curios, o altă listă cu locații fabuloase poate fi găsită aici.

Materiale educaționale

Un uriaș depozit de materiale educaționale poate fi găsit aici. Găsești rezumate, teste, exerciții, totul gratuit. Ghimp îți va fi de folos pentru a decupa părți din aceste materiale

Predarea online

Predarea online poate fi mai ușoară folosind aceste aplicații gratuite. În plus, dacă citești acest material, Google Classroom nu va mai avea secrete în fața ta. Drept bonus, aici îți oferim sfaturi și trucuri pentru a fi productiv și în siguranță.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Librem One – o suită de servicii pentru cei preocupați de confidențialitate

Purism, companie axată pe confidențialitate și securitate, care a creat distribuția GNU/Linux PureOS și a scos pe piață laptopul și smartphone-ul Librem, a lansat o suită de servicii pentru cei preocupați de confidențialitate.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
244 Shares
Copy link
Powered by Social Snap