marți, iulie 14, 2020

Apple își arată ostilitatea față de Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

O nouă modă la Apple

Moda restricționării sistemelor de operare alternative a prins în cazul Apple și Microsoft. Încercările Windows 10 de a restricționa bootarea Linux pe anumite dispozitive mai noi încă pun probleme, să nu uităm asta. Mai nou, noile dispozitive de la Apple, dotate cu cipul T2 Security, refuză să permită încărcarea sistemelor de operare Linux sau BSD. În afară de Windows 10, oricărui OS alternativ îi este refuzată bootarea pe dispozitivele Apple.

Motivarea

Binențeles, motivul oficial ține de prețuirea pe care Apple o acordă securității pe dispozitivele sale. Dispozitivele mai sigure sunt mai prețuite și aduc mai mulți dolari. Cu toate acestea, Linux-ul este destul de sigur, limitarea la care este supus nu este altceva decât un abuz.

Motivul real, niciodată nu va fi făcut public, cu toate acestea îl putem bănui. Cum Linux-ul reprezenta o alternativă și în cazul deținătorilor produselor oferite de Apple, compania rezolvă astfel problema. În fond, de ce să lași pe cineva să readucă la viață un MacBook Air folosind un Linux, când poți să îi refuzi acest drept.

Să nu uităm că suportul pe care compania îl oferă produselor sale este destul de limitat în timp. După câțiva ani, dacă deții un dispozitiv destul de vechi, te poți trezi că acesta nu mai duce nicio versiune nouă de macOS și nici actualizări pentru cea veche nu mai primești. Ce-i de făcut în acest caz decât să cumperi un Mac nou. Doar nu o să folosești sistemul cu actualizările blocate și cu aplicațiile de pe timpul bunicii.

Să recunoaștem

Poate nu neapărat prin calitatea produselor, soliditatea hardware ori prin inovațiile aduse, cei de la Apple au cucerit și lumea dezvoltatorilor Linux. Și Linux-ul a primit ceva influențe din parte macOS, nu putem nega evidența. Nu puțini sunt cei care se folosesc de macOS pentru a dezvolta aplicații pentru Linux ori chiar distribuții. Dincolo de brand și semnificația din spatele acestuia, poate stabilitatea și designul diferit al produselor au generat această direcție. Desigur, sunt șanse mari ca problemele pe care le aduce noua piedică de securitate să fie rezolvată în cele din urmă, altfel situația ar fi extrem de complicată.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

6 metode prin care computerul tău poate rula ca nou

Pe scurt și la țintă, vă oferim o serie de sugestii cu caracter general, pe care noi le-am dedus din experiența personală. Acestea se aplică în cazul în care utilizați un laptop cu Windows sau
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
47 Shares
Copy link
Powered by Social Snap