miercuri, iulie 8, 2020

“Podul Londrei a căzut”, codul secret care va alerta lumea

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Podul Londrei a căzut

Când la radio sau TV veți auzi aceste cuvinte – London Bridge is down (Podul Londrei a căzut), veți fi sigur(ă) că trăiți momente istorice despre care vă veți aminti peste ani. Vorbim despre un cod folosit de autoritățile britanice pentru a anunța decesul Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. Primul Ministru va fi printre primele persoane care vor primi trista veste a decesului reginei, sub forma expresiei “London Bridge is down”. Odată activat acest cod, în UK se vor declanșa o serie de proceduri planificate în detaliu pentru cel mai amplu proces funerar din lume.

Încă din 1960

Planul a fost pentru prima dată gândit în 1960, iar de atunci primește actualizări de câteva ori pe an. Acesta implică Familia Regală, guvernul, Poliția Metropolitană, Forțele Armate Britanice, Biserica Angliei, Parcurile Regale ale Londrei și mass-media

Etape de parcurs

În cele ce urmează, vă prezentăm principalele etape ce vor fi parcurse.

Primul înștiințat va fi secretarul privat al Reginei (el nu face parte nici din Familia Regală, nici din echipa medicală). Apoi, secretarul privat va lua legătura cu Primul Ministru, iar membrii Civil Service vor transmite expresia “London Bridge is down” folosind linii telefonice securizate.

Centrul de Răspuns Global, aparținând Ministerului de Externe, situat într-o locație secretă din Londra, va comunica vestea către guvernele celor 51 de țări membre ale Commonwealth of Nations, țări în care Regina este șeful statului.

Mass-media va fi informată printr-un anunț către Press Association și BBC, efectuat prin Radio Alert Transmission System (RATS). Prezentatorii BBC News, în timpul difuzării unor secvențe dinainte înregistrate, care evocă portretul Reginei, se pregătesc pentru anunțul oficial, purtând costume și cravate negre, pe care le au întotdeauna la îndemână pentru un asemenea eveniment. Anunțul va fi rostit folosind cuvintele “„It is with the greatest sorrow that we make the following announcement” (Cu cea mai mare durere, facem următorul anunț)”. Pe parcursul zilei, media va difuza știri și imagini pregătite dinainte, filme și necrologuri.

Ce urmează?

Emblema Casei Regale va fi afișată pe ecran în timpul intonării imnului național, iar tot ce înseamnă spectacole și emisiuni de divertisment vor fi anulate. Chiar și Bursa din Londra se va închide, iar pasagerii avioanelor vor fi anunțați de către piloți.

Pe porțile Palatului Buckingham va fi expus un steag negru, de doliu, iar site-ul Palatului va afișa un anunț de doliu. Prințul moștenitor Charlers se va adresa națiunii în seara morții Reginei.

La câteva ore după anunț, membrii Parlamentului vor fi convocați pentru ca Primul Ministru să se adreseze Camerei Comunelor.

Monetăria Regală va pregăti noi bancnote și monede cu chipul succesorului la tron.

În ziua următoare decesului, Consiliul de Succesiune se va întruni la Palatul St James pentru a-l proclama pe noul monarh. Conform liniei de succesiune, urmașul la tron este Prințul Charles, iar acesta va purta numele de Regele Charles al III-lea. Parlamentul se va reuni în aceeași seară pentru ca membrii săi să jure loialitate noului monarh.

Ceremonie și transport

În funcție de locul unde va muri Regina, sunt planificate diverse modalități de transport. Va fi adusă în cele din urmă în sala tronului din Palatul Buckingham, cu mașina, cu trenul sau avionul. Apoi, la patru zile de la deces, corpul neînsuflețit va fi mutat în Westminster Hall, unde va fi expus timp de patru zile.

Ceremonia funerară se va desfășura la Westminster Abbey, la nouă zile de la deces. În cele din urmă, trupul său va fi înhumat într-un mormânt pregătit la Capela St George din castelul Windsor, sau, după caz, în Sandringham ori chiar în Balmoral, Scoția.

Ziua înmormântării reginei, dar și ziua încoronării regelui Charles al III-lea vor fi declarate sărbători naționale.

Sursa principală

Sursa: La baza acestui material a stat Wikipedia.https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_London_Bridge

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Reinventează-ți Facebook-ul. Aici găsești tot ce trebuie să faci

Îți propunem o nouă abordare care îți va transforma aproape peste noapte experiența pe care o ai pe Facebook.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
408 Shares
Copy link
Powered by Social Snap