duminică, noiembrie 29, 2020

Iată cum îți poți localiza laptop-ul “dispărut”

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Expuse riscurilor

Laptop-urile, ca de altfel tot ce înseamnă tehnologie modernă, sunt obiecte de valoare care îi tentează pe mulți și le dau în același timp motive de îngrijorare posesorilor. Doar gândul la posibilitatea de a ni se fura acest dispozitiv ne dă fiori reci, atât după ce l-am achiziționat și încă mai resimțim efortul financiar, cât și mai târziu, când deja s-au acumulat pe el informații prețioase sau sensibile care poate uneori depășesc ca valoare prețul dispozitivului respectiv. Pentru a mai scădea într-o oarecare măsură neliniștea, dar nu și vigilența posesorilor de laptop-uri, vă prezentăm mai jos câteva soluții care ar putea ajuta, în anumite condiții, la localizarea și eventual recuperarea dispozitivului furat.

Câteva soluții

Dacă aveți ghinionul să vi se fure laptop-ul, iar acesta să aibă instalată una din aplicațiile despre care urmează să discutăm, șansele de a vă recupera pierderea cresc într-o oarecare măsură. Alegeți voi varianta pe care o considerați mai potrivită.

Prey

Prey este o aplicație multiplatformă, adică disponibilă pentru mai multe sisteme de operare. Se poate instala pe Windows, Linux, Android, iOS sau macOS. Dacă utilizați Ubuntu sau o distribuție înrudită, veți găsi această aplicație în Centrul Software. Este distribuită sub licență GPL, așa că face parte din categoria de software open source. Permite urmărirea a maxim trei dispozitive complet gratuit.

După instalare, vi se va solicita să vă creați un cont, iar dispozitivul va fi adăugat în baza de date a aplicației și asociat contului creat. Laptop-ul, tableta sau telefonul vor fi urmărite prin modalități de geolocație, bazându-se pe IP-ul conexiunii la Internet sau de datele furnizate de GPS, dacă dispozitivul este dotat cu această funcție.

Odată ce ați înregistat dispozitivul în baza de date, Prey începe urmărirea și puteți verifica acest lucru accesând site-ul aplicației și autentificându-vă în cont. Prey rulează în background pe dispozitiv, fiind greu de observat de cineva, asta și din cauza consumului foarte mic de resurse. Însă, la comanda voastră, poate face mai multe lucruri pentru a vă proteja datele, dar și pentru a ajuta la prinderea hoțului. Astfel, poate să blocheze dispozitivele și să șteargă parolele stocate pentru a adăuga un plus de siguranță datelor personale , dar va face și fotografii pe furiș “noului utilizator” fără a aprinde LED-ul camerei web, fotografii pe care le veți putea vedea din contul online.

Accesați pagina de download de pe site-ul aplicației și alegeți de acolo varianta corespunzătoare sistemului de operare pe care îl utilizați. Prey este o aplicație care îți face laptop-ul un dispozitiv cu adevărat inteligent.

Dropbox

Deși nu este destinat urmăririi, ci stocării de date în cloud, Dropbox ne poate furniza IP-ul de pe care dispozitivul se conectează la Internet, iar apoi, pe baza IP-ului se poate aproxima locația acestuia. Foarte multe dispozitive au instalată aplicația Dropbox, indiferent de sistemul de operare folosit, iar de fiecare dată când se stabilește o conexiune la Internet, are loc sincronizarea între datele stocate online și cele din folderul definit pe dispozitiv.

Astfel, dacă ne accesăm din browser contul de Dropbox și mergem la secțiunea “Settings” și alegem tab-ul “Security”, vom vedea IP-urile de pe care au avut loc sincronizări de date.

Location Magic

Este o altă modalitate de a vă pune sub urmărire laptop-ul. Întâi trebuie să vă creați un cont pe site-ul locationmagic apoi veți primi prin e-mail un cod de acces către pagina web care conține informații de geolocație. Este necesar, după generarea token-ului pe site, să vă instalați scriptul Location Magic în sistemul de operare scriind următoarea comandă în Terminal:

wget https://locationmagic.org/install_scripts/locationmagic.sh && sudo bash ./locationmagic.sh -install linux YOUR_TOKEN

(Se înlocuiește “YOUR_TOKEN” cu token-ul generat anterior.)

Din oră în oră, scriptul va trimite informațiile necesare localizării, dacă există o conexiune la Internet. Datele vor putea fi accesate pe baza codului primit după crearea contului.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
2,454FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
38 Shares
Copy link
Powered by Social Snap