luni, noiembrie 23, 2020

Să nu publici vreodată aceste 11 informații pe Facebook sau pe alte platforme de socializare

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care nu îl ai în agenă, de...

Să nu distribui!

Să nu distribui vreodată, pe Facebook sau alte platforme de socializare, informații care, odată ajunse în mâini rău intenționate, pot duce la situații complet nefericite. Indiferent de modul în care ai setat permisiunile listelor de prieteni, nu ai garanția că toți îți vor binele.

pentruprieteni.com

Am făcut o listă cu 11 informații despre care pentruprieteni.com consideră nu ar trebui să le publici vreodată pe Facebook sau pe alte platforme de socilaizare. Nu uita, Facebook este considerat spațiu public.

Nu distribui planuri de călătorie

Niciodată nu poți să știi pe cine ai în lista de prieteni. O astfel de informație, odată ajunsă în zone obscure, este ca o invitație la jaf. Dacă le mai și spui cât o să stai departe de casă…
Nu ar fi mai sigur să împărtășești poze și informații despre călătoriile tale doar după ce acestea au luat sfârșit?

Locația în care te afli?

De ce ai dori să știe tot poporul în ce locație te afli? Din motive de siguranță și confidențialitate, îți recomandăm să ai în vedere acest aspect. Verifică dacă rețeaua socială pe care ești nu îți afișează și locația în care te afli. De asemenea, fotografiile postate conțin metadate care îți pot compromite confidențialitatea prin faptul că arată locul în care au fost realizate, detalii referitoare le dispozitivul folosit și nu numai.

Informații de identificare personală

Nu distribui date precum: fotografii de buletin sau permis, carduri bancare, cărți de identitate, permis de conducere, CNP, serie și număr CI. Evită să publici data de naștere, informații care să arate studiile etc., cam tot ce poate fi folosit de alții în a-ți face rău.

Atenție la chestionarele atractive

Sunt interesante, unele comice, dar vă pot divulga numeroase secrete. Evită să aduci detalii referitoare la: numele părinților tăi, animalelor de companie, locului în care te-ai născut sau locuri preferate, denumirea unei mărci preferate etc. Practic, acestea sunt întrebări de securitate folosite de unele platforme pentru a vă proteja contul. Dacă le faci publice, totul devine mai ușor pentru hackeri și amici curioși.

Nu te plânge

Rețelele de socializare nu reprezintă locul în care să te plângi de șefi, colegi, job, familie. Rufele se spală în familie. Nu de alta, dar te mai trezești și dat în judecată de cei „lezați”. În plus, de obicei, lumea are tendința de a înflori ceea ce ai spus.

Nu te incrimina singur

La unele postări ale prietenilor avem tendința de a ne incrimina singuri. Grijă mare la puseurile de sinceritate! Nu posta imagini în care realizezi lucruri ilegale și imorale. Puținele like-uri pe care le vei obține nu merită. Daunele aduse reputației sau potențialele intrări în atenția autorităților, nu merită să fim excentrici.

Nu posta fotografii cu jucării scumpe

Nu este o idee să atragi invidia prietenilor, să le dai ideii despre cum să profite de tine sau să intri în atenția hoților. Așadar, nu posta poze cu achizițiile tale scumpe, indiferent că vorbim de bijuterii, haine, mașini etc.

Nu oferi sfaturi medicale

Chiar dacă ești medic, necunoașterea tuturor detaliilor, nu recomandă postarea de sfaturi medicale celor care se simt rău, care au nevoie de dietă ori de idei referitoare la exercițiile fizice etc. Sunt șanse mari să le faci mai mult rău. Cine știe, poate te trezești dat și în judecată. Cel mai bine este să îi determini să consulte un specialist.

Nu trimite invitații la concursuri

Cele mai multe concursuri sunt înșelătorii bine regizate. Evitați să trimiteți invitații la concursuri, riscați să vă enervați prietenii și să ajutați la răspândirea unor programe malware.

Fără informații privilegiate

Indiferent de ceea ce știi, este bine să îți ții gura. Nu trebuie să dai din casă, ține detaliile de la locul de muncă doar pentru tine. Deci, nu vorbi despre cine urmează să fie concediat, despre ce achiziții se vor realiza sau despre neînțelegerile existente.

Fără poze cu tine sau familia ta

Fără poze cu tine sau familia ta, detalii, aici.

MAI MULTE ARTICOLE

Au trecut 6 ani de pentruprieteni.com. Vezi câteva statistici

Oficial, pentruprieteni.com s-a născut pe 31 iulie 2014, momentul primului articol. Acea zi a marcat și primul record, 11 vizite unice.

UTIL

Acționează acum! Așa verifici dacă angajatorul îți plătește contribuțiile la stat

Contribuțiile, o problemă În România secoluluiu XXI, plata sumelor pe care angajatul le datorează statului este o adevărată problemă. Un procentaj uriaș din firmele care...
2,457FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla”, câteva informații

Lansat pe 22 octombrie 2020, Ubuntu 20.10 „Groovy Gorilla” reprezintă un update bine venit care va bucura utilizatorul.

„Todoist” a devenit disponibil și pe Linux. Vei fi și mai productiv

Aplicația Todoist a venit oficial și pe Linux prin intermediul snapcraft. Aceasta este disponibilă pe Android, cu peste 20 de milioane de utilizatori la activ, macOS și Windows 10.

Ești pregătit să utilizezi Microsoft Edge pe Linux?

Microsoft Edge își încearcă norocul pe Linux. Browserul dezvoltat de Microsoft va fi disponibil pentru utilizatorii lui Tux, conform unei postări pe Windows Experience Blog, începând cu luna octombrie.

Cum poți preda online fără să fii înregistrat. Simplu și eficient

Predare online a generat, asta pe bună dreptate, numeroase discuții aprinse în spațiul școlii.

Ai testat noul Deepin 20? Video

Nou lansatul Deepin 20 merită toată atenția. Cu un mediu grafic reproiectat pentru a fi unitar, mult ma stabil, solid și rapid,
190 Shares
Copy link
Powered by Social Snap