vineri, iunie 5, 2020

Să nu publici vreodată aceste 11 informații pe Facebook sau pe alte platforme de socializare

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cele mai bune motoare de căutare educaționale. Studii, cărți și resurse de calitate pentru profesori, elevi și studenți

Motoare de căutare educaționale Îți oferim o listă argumentată cu motoare de căutare educaționale care îți pot fi utile...

Să nu distribui!

Să nu distribui vreodată, pe Facebook sau alte platforme de socializare, informații care, odată ajunse în mâini rău intenționate, pot duce la situații complet nefericite. Indiferent de modul în care ai setat permisiunile listelor de prieteni, nu ai garanția că toți îți vor binele.

pentruprieteni.com

Am făcut o listă cu 11 informații despre care pentruprieteni.com consideră nu ar trebui să le publici vreodată pe Facebook sau pe alte platforme de socilaizare. Nu uita, Facebook este considerat spațiu public.

Nu distribui planuri de călătorie

Niciodată nu poți să știi pe cine ai în lista de prieteni. O astfel de informație, odată ajunsă în zone obscure, este ca o invitație la jaf. Dacă le mai și spui cât o să stai departe de casă…
Nu ar fi mai sigur să împărtășești poze și informații despre călătoriile tale doar după ce acestea au luat sfârșit?

Locația în care te afli?

De ce ai dori să știe tot poporul în ce locație te afli? Din motive de siguranță și confidențialitate, îți recomandăm să ai în vedere acest aspect. Verifică dacă rețeaua socială pe care ești nu îți afișează și locația în care te afli. De asemenea, fotografiile postate conțin metadate care îți pot compromite confidențialitatea prin faptul că arată locul în care au fost realizate, detalii referitoare le dispozitivul folosit și nu numai.

Informații de identificare personală

Nu distribui date precum: fotografii de buletin sau permis, carduri bancare, cărți de identitate, permis de conducere, CNP, serie și număr CI. Evită să publici data de naștere, informații care să arate studiile etc., cam tot ce poate fi folosit de alții în a-ți face rău.

Atenție la chestionarele atractive

Sunt interesante, unele comice, dar vă pot divulga numeroase secrete. Evită să aduci detalii referitoare la: numele părinților tăi, animalelor de companie, locului în care te-ai născut sau locuri preferate, denumirea unei mărci preferate etc. Practic, acestea sunt întrebări de securitate folosite de unele platforme pentru a vă proteja contul. Dacă le faci publice, totul devine mai ușor pentru hackeri și amici curioși.

Nu te plânge

Rețelele de socializare nu reprezintă locul în care să te plângi de șefi, colegi, job, familie. Rufele se spală în familie. Nu de alta, dar te mai trezești și dat în judecată de cei „lezați”. În plus, de obicei, lumea are tendința de a înflori ceea ce ai spus.

Nu te incrimina singur

La unele postări ale prietenilor avem tendința de a ne incrimina singuri. Grijă mare la puseurile de sinceritate! Nu posta imagini în care realizezi lucruri ilegale și imorale. Puținele like-uri pe care le vei obține nu merită. Daunele aduse reputației sau potențialele intrări în atenția autorităților, nu merită să fim excentrici.

Nu posta fotografii cu jucării scumpe

Nu este o idee să atragi invidia prietenilor, să le dai ideii despre cum să profite de tine sau să intri în atenția hoților. Așadar, nu posta poze cu achizițiile tale scumpe, indiferent că vorbim de bijuterii, haine, mașini etc.

Nu oferi sfaturi medicale

Chiar dacă ești medic, necunoașterea tuturor detaliilor, nu recomandă postarea de sfaturi medicale celor care se simt rău, care au nevoie de dietă ori de idei referitoare la exercițiile fizice etc. Sunt șanse mari să le faci mai mult rău. Cine știe, poate te trezești dat și în judecată. Cel mai bine este să îi determini să consulte un specialist.

Nu trimite invitații la concursuri

Cele mai multe concursuri sunt înșelătorii bine regizate. Evitați să trimiteți invitații la concursuri, riscați să vă enervați prietenii și să ajutați la răspândirea unor programe malware.

Fără informații privilegiate

Indiferent de ceea ce știi, este bine să îți ții gura. Nu trebuie să dai din casă, ține detaliile de la locul de muncă doar pentru tine. Deci, nu vorbi despre cine urmează să fie concediat, despre ce achiziții se vor realiza sau despre neînțelegerile existente.

Fără poze cu tine sau familia ta

Fără poze cu tine sau familia ta, detalii, aici.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Google Classroom, sfaturi și trucuri pe care profesorii, elevii și studenții trebuie să le cunoască

Google Classroom a fost creat în 2014. Acest serviciu permite cadrelor didactice, elevilor și studenților să creeze săli de clasă digitale.
2,450FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mare atenție! VIDEO – Wallpaper-ul care îți poate crea probleme –

Deși pare greu de crezut, o simplă imagine setată ca wallpaper poate face ca unele telefoane cu Android să devină inutilizabile.

Redcore Linux Hardened 2004 „Neptune” a fost lansat. Bucură-te!

Redcore 2004 Redcore Linux Hardened 2004, nume de cod „Neptune”, a fost lansat. După 9 luni de dezvoltare, imaginea...

GTA 5 poate fi descărcat gratuit pentru o perioadă limitată. Vezi și alte surprize

GTA 5 Cine nu a auzit de celebrul joc GTA 5? Până pe 21 mai, cei de la Epic...

Sugestii și trucuri pentru profesorii care predau online. Nu le ignora

Sugestii și trucuri Am pregătit o scurtă listă cu sugestii și trucuri de care profesorii ar trebui să țină...

Zoom, trucuri și idei pentru profesori, elevi și studenți

Zoom Zoom este una dintre cele mai folosite, utile și, de ce nu, controversate aplicații pentru realizarea de conferințe...
154 Shares
Copy link
Powered by Social Snap