26.1 C
București
joi, iulie 18, 2024

Google Translate a primit un update cu impact asupra a 8 % din populația globului

Ar trebui să le citești

Google Translate

Google Translate a fost încercat cel puțin odată de către cititorii pentruprieteni.com. Cu bune și cu rele, acest serviciu gratuit stă în așteptare pentru a fi folosit ori de cîte ori avem nevoie.

Tot mai util

În ultimii ani, Google Translate a devenit tot mai bun, mai versati, util și mai complex. Pe lângă traducerele standard, recent au fost adăugate caracteristici noi: traducerea textului din imagini, traducerea de pagini web și traducerea în timp real.

110 limbi

Recent, cu ajutorul AI, acest serviciu de traduceri al Google a devenit capabil să utilizeze încă 110 limbi noi. Dintre limbile proaspăt introduse amintim: cantoneza (un dialect al limbii chineze), afar (vorbită în Djibouti, Eritrea și Etiopia), punjabă (vorbită în statul indian Punjab), tok pisin (una dintre limbile oficiale din Papua Noua Guinee) etc. Inclusiv limba romani este parte a limbilor intrate în atenția Google.

Aceste limbi sunt vorbite de peste 614 milioane de oameni, aproximativ 8% din populația globului, conform unui comunicat disponibil aici.

Unele sunt limbi importante vorbite de peste 100 de milioane de persoane. Altele sunt vorbite de comunități mici de indigeni, iar câteva au aproape zero vorbitori nativi, dar cu eforturi active de revitalizare. Aproximativ un sfert din noile limbi provin din Africa, reprezentând cea mai mare extindere a limbilor africane de până acum, inclusiv Fon, Kikongo, Luo, Ga, Swati, Venda și Wolof.

În prezent, serviciul Google pentru traduceri suportă peste 243 de limbi.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole