luni, iulie 6, 2020

Această setare este vitală pentru siguranța contului tău Facebook

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Pericolele Facebook

Contul tău Facebook poate fi o mină de aur pentru răuvoitori. Accesul la mesajele sau fotografiile trimise pe chat, lista de prieteni, datele cardului ori alte informații pot fi țintele celor de la care te aștepți mai puțin, unii pot să ți se dea drept prieteni.

Utilizatorul Facebook face o grămadă de greșeli care duc inevitabil la aflarea parolei și la accesul răuvoitorilor la cont. Dintre cele mai comune greșeli, amintim: faptul că te loghezi pe computere (telefoane/tablete) străine, de la birou (colegi/prieteni), faptul că dai click pe orice link primit sau că nu ai scanat de multă vreme computerul de viruși.

Tu știi cât de ușor poți afla parola?

Dacă te-i logat pe un computer care aparține unui prieten, acesta poate, din trei mișcări, să îți afle parola contului și să ți-l acceseze, adică să te spioneze, eventual să te șantajeze. Din moment ce parola este depozitată în browser, este suficientă instalarea unui plugin sau de două artificii pentru a o afla. Vezi PS-ul de la finalul articolului, care îți arată cum să îți recuperezi parola în cazul în care ai uitat-o.

Autentificarea în doi pași este soluția

Singura soluție care îți poate asigura (nu garanta) securitatea contului Facebook este apelarea la o funcție pe care poate ai ignorat-o până acum. Este posibil să fi auzit de ea, dar, din motive care nu ne privesc, nu ai folosit-o.

Autentificarea în doi pași presupune:

  • accesarea Settings – Security – Use two factors authentication
  • turn on Login approvals
  • introducerea numărului de telefon și a codului, pe care îl primești ulterior
  • Selectarea opțiunii ca numărul de telefon să fie văzut doar de tine

Sfat

Deloghează-te de pe toate dispozitivele pe care te-ai logat până atunci. Ori de câte ori te vei loga de pe un browser nou, tabletă sau telefon, vei primi un SMS din partea Facebook prin care ți se va livra un cod de autentificare. Dacă ai aplicația Facebook pe telefon, atunci aceasta îți va afișa codul.

PS:

O modalitate de aflare a parolei durează mai puțin de un minut.

  1. mergi pe pagina de autentificare Facebook
  2. Click pe câmpul Email or Phone. Vor apărea adresele de email de pe care s-a intrat pe Facebook.
  3. Selectează adresa corespunzătoare contului căruia i-ai uitat parola. Aceasta va apărea în partea dreaptă, scrisă cu buline.
  4. Selectează parola (șirul de buline), da-i click dreapta și accesează inspect element.
  5. Identifică în codul care apare selectat cu albastru elementul „type = password”. Înlocuiește pasword cu text, dai Enter, iar bulinele despre care am scris mai sus vor fi înlocuite de parolă.

Iată un exemplu mai jos:

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Câteva combinații de taste, utile pentru Windows

Combinații pentru Windows Sistemul de operare Windows permite ne permite să lucrăm la un nivel superior. Dacă mouse-ul este un instrument care ne permite să...
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
105 Shares
Copy link
Powered by Social Snap