32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

Ce așteptări ai de la distribuțiile Linux în 2019

Ar trebui să le citești

Linux

Pentru-că apreciem universul Linux, avem așteptări numeroase. 2019, mai mult ca sigur, nu va fi un an în care Windows-ul să sufere prea mult de pe urma Linux. Problemele sunt numeroase în ambele tabere. Între noi fie vorba, în tabăra Linux există mai multe atuuri.

Ce ne dorim?

Avem multe dorințe. În privința Linux-ului, ei bine, am realizat o sinteză în cele ce urmează.

Stabilitate

Este nevoie de stabilitate ca de aer. În ultimii ani au fost luate decizii și au fost făcute modificări care au cam dat de furcă stabilității. S-a testat prea mult iar utilizatorul a fost cel care a avut de suferit. Este nevoie de lucruri simple și funcționale.

Vă mai aduceți aminte cum funcționa Ubuntu înainte de Unity? Ce frumos, ce simplu, ce rapid, ce stabil și funcțional mai era.

Acoperire

Din păcate, distribuțiile Linux suferă la acest capitol, și nu neapărat din vina lor. Sunt configurații hardware pentru care nu există suport ori funcționalitate. În mult prea multe situații, computerul nu dă tot ce poate sub Linux. În plus, problemele afectează și configurațiile etichetate ca fiind „vechi”.

Umanitate

Se fac progrese considerabile. Distribuțiile Linux vint tot mai mult în întâmpinarea utilizatorului, asta cu fiecare nouă lansare. Desigur, se poate și mai bine. Utilizatorul trebuie să aibă totul funcțional începând cu prima utilizare. Automatizarea trebuie să fie deplină.

Prezență

Dezvoltatorii trebuie să fie cu mult mai prezenți, mai umani și interesați de nevoile utilizatorilor simpli. Atenția asupra alternativei Linux nu poate fi atrasă prin tăcere. Organizarea de evenimente, prezența în școli, realizarea de materiale de prezentare, toate aduc Linux-ul în față.

Ambalaj

Ambalajul este crucial. Dacă distribuțiile Linux vor arâta precum XP-ul de acum 20 de ani, va fi greu. Iconițe, wallpapere, temele, toate acestea vor trebui, cu pași repezi, aduse spre prezent. Dacă ambalajul este monoton, nu va fi bine.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole