2.1 C
București
luni, ianuarie 13, 2025

Ai PC pe 32 de biți? Câteva distribuții Linux care mai au suport pentru această arhitectură

Ar trebui să le citești

32 de biți

Arhitectura pe 32 de biți a devenit Cenușăreasa în lumea Linux. Cu mic cu mare, pe motiv de „eficientizare”, cele mai multe distribuții au abandonat-o de ceva vreme. Cu toate acestea, spre satisfacția utilizatorilor de PC-uri mai vechi, există la ora actuală mai multe distribuții Linux care încă mai suportă această arhitectură. Noi am ales să vă prezentăm șapte astfel de sisteme de operare

Linux Mint 19.3 „Tricia”

Această versiune de Linux Mint este ultima din ramura care mai suportă procesoarele pe 32 de biți. Până în aprilie 2023, dată la care va înceta suportul pentru respectiva versiune, poți utiliza fără probleme Linux Mint 19.3. Descarcă de aici.

openSUSE Tumbleweed

Dezvoltatorii openSUSE Tumbleweed nu au înaintat o dată anume la care vor înceta suportul pentru arhitectura pe 32. Totuși, distribuția livrează ultimele tehnologii în materie de Linux iar riscul ca acestea să nu aibă suport pentru PC-urile mai slabe și mai vechi este destul de mare. Merită, totuși, să îi dai o încercare. Descarcă de aici.

MX Linux

Distribuția grecească MX Linux, prima în topul distrowatch.com, îi lasă pe fanii mediilor grafice Xfce și Fluxbox să utilizeze și computere inferioare configurației pe 64 de biți. Opinia pentruprieteni.com despre acest OS poate fi citită aici. Imaginea .iso poate fi descărcată de aici.

Slax

Salx este o distribuție modernă care rulează direct de pe un Stick USB, DVD sau CD. Nu necesită instalare și rulează „blană” fiind și foarte rapid. Are nevoie de doar 512 MB de RAM. Mergi spre site.

Debian

Debian, singura distribuție mai cunoscută decât Ubuntu, Suse și Red Hat, oferă o mai mare varietate a mediilor grafice capabile să ruleze pe 32 de biți. Descarcă acest solid sistem de operare de aici.

Zorin OS 15.3 Lite

Zorin OS 15.3 Lite se înțelege foarte bine cu PC-urile vechi și de 15 ani. Poți să îl descarci de aici . Acesta vine dotat cu mediul grafic Xfce.

Bodhi Linux

Bodhi Linux este capabil să ruleze fără un consum mare de resurse. Acest fapt îl face perfect pentru computerele fără prea mare putere de procesare. O să îți placă după ce îl descarci de aici.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole