pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2019, numele tău
pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2019, numele tău

Ne naștem cu ele

Numele, sexul, soarta, ca și țara, familia unde ne naștem sau credința în care suntem sau nu botezați, unii consideră că până și destinul, nu le putem alege, acestea sunt, pur și simplu, primite la naștere. Nu intrăm în speculații în privința lui “cine” ni le oferă pe toate acestea, deoarece s-ar putea să declanșăm discuții inutile, consumatoare de mari energii. Desigur, după împlinirea majoratului, putem, folosindu-ne de mijloace legale, să facem toate demersurile necesare pentru schimbarea stării de fapt, atunci când suntem lezați de un aspect al acesteia.

De unde se trage familia ta

O aplicație online se poate dovedi extrem de utilă dacă dorești să afli câteva lucruri, probabil nebănuite, ale originii numelui tău de familie și, de ce nu, ale familiei tale. Acest instrument online îți spune ceea ce cu siguranță te-ai întrebat de foarte multe ori, și anume de unde provine numele tău de familie. Acum, să fim serioși, pe cine nu interesează să afle cât mai multe despre trecutul familiei sale?

Instrument online

Conform dezvoltatorului: “Acest proiect vrea să cartografieze frecvența numelor de familie românești, raportată la diferite zone ale țării. Căsuța de căutare de mai jos vă va ajuta să localizați un anumit nume”. Tot de pe site-ul oficial aflăm că în prezent, “proiectul indexează în total 2.700.000 de nume de familie din 3.800 de localități și conține 130.000 de nume de familie diferite”.

Autorul acestui proiect online deosebit este Florin Lipan și lui trebuie să îi mulțumim pentru această realizare foarte util.

Accesează aplicația aici