sâmbătă, ianuarie 23, 2021

Cine ți-a vizitat profilul Facebook!? Află secretul!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Mirajul Facebook

Ca orice produs comercial de succes, Facebook-ul păstrează și are și grijă să întrețină public mirajul anumitor aspecte considerate a fi secrete, controversate chiar. Scopul este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Într-un fel sau altul, indiferent că se vorbește de bine sau de rău despre un anumit produs, rezultatul este menținerea acestuia în atenția publicului fără să fii nevoit să cumperi spațiu pentru publicitate. Deși este gratuit, Facebook-ul este un produs comercial cu un profit uriaș, bani care se fac practic din nimic, pentru producerea cărora trebuie să te asiguri că ești în centrul atenției.

O întrebare fără răspuns

Una din enigmele lăsate neelucidate de la apariția Facebook este cine ne vizitează profilul. Deși nu ar fi mare efort să furnizeze aceste informații care sunt stocate în bazele de date de pe serverele companiei, totuși nimeni din “afară” nu are privilegiul de a-i ști pe cei care “le calcă pragul”, aceste informații fiind confidențiale.

Până la ora redactării acestui material, de mai bine de zece ani, nu se cunoaște nicio modalitate prin care putem afla cine ne vizitează profilul. Aplicațiile sau tutorialele care promit că pot realiza acest lucru nu sunt decât niște păcăleli. O categorie aparte o reprezintă aplicațiile pentru dispozitivele mobile sau chiar cele care pot fi instalate pe Facebook, care nu fac altceva decât să te înșele și eventual, după caz, să te mai și umple de softuri periculoase ce pot fura date importante.

Așadar, nu ai cum să afli cine îți vizitează profilul dar poți, în schimb, să primești actualizări mai des de la persoanele cu care tu comunici mai des, dar despre acest apect discutăm altă dată.

P.S.

Probabil peste câțiva ani, când rețeaua socială nu va mai fi la fel de populară, se va reîncerca de către strategii acesteia reinventarea apei calde și, ca punct forte al atracției, se va oferi utilizatorilor plictisiți marele privilegiu de a a afla cine le vizitează profilul. Până atunci mai este, Facebook încă își trăiește clipele de glorie.

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Și pe Ubuntu se poate

Mulți dintre cei care "au crescut" cu Windows au fost obișnuiți să vadă pe desktop scurtături către diverse aplicații.
2,460FaniÎmi place
349CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

327 Shares
Copy link
Powered by Social Snap