vineri, august 7, 2020

Cine ți-a vizitat profilul Facebook!? Află secretul!

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Mirajul Facebook

Ca orice produs comercial de succes, Facebook-ul păstrează și are și grijă să întrețină public mirajul anumitor aspecte considerate a fi secrete, controversate chiar. Scopul este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Într-un fel sau altul, indiferent că se vorbește de bine sau de rău despre un anumit produs, rezultatul este menținerea acestuia în atenția publicului fără să fii nevoit să cumperi spațiu pentru publicitate. Deși este gratuit, Facebook-ul este un produs comercial cu un profit uriaș, bani care se fac practic din nimic, pentru producerea cărora trebuie să te asiguri că ești în centrul atenției.

O întrebare fără răspuns

Una din enigmele lăsate neelucidate de la apariția Facebook este cine ne vizitează profilul. Deși nu ar fi mare efort să furnizeze aceste informații care sunt stocate în bazele de date de pe serverele companiei, totuși nimeni din “afară” nu are privilegiul de a-i ști pe cei care “le calcă pragul”, aceste informații fiind confidențiale.

Până la ora redactării acestui material, de mai bine de zece ani, nu se cunoaște nicio modalitate prin care putem afla cine ne vizitează profilul. Aplicațiile sau tutorialele care promit că pot realiza acest lucru nu sunt decât niște păcăleli. O categorie aparte o reprezintă aplicațiile pentru dispozitivele mobile sau chiar cele care pot fi instalate pe Facebook, care nu fac altceva decât să te înșele și eventual, după caz, să te mai și umple de softuri periculoase ce pot fura date importante.

Așadar, nu ai cum să afli cine îți vizitează profilul dar poți, în schimb, să primești actualizări mai des de la persoanele cu care tu comunici mai des, dar despre acest apect discutăm altă dată.

P.S.

Probabil peste câțiva ani, când rețeaua socială nu va mai fi la fel de populară, se va reîncerca de către strategii acesteia reinventarea apei calde și, ca punct forte al atracției, se va oferi utilizatorilor plictisiți marele privilegiu de a a afla cine le vizitează profilul. Până atunci mai este, Facebook încă își trăiește clipele de glorie.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Google Classroom, sfaturi și trucuri pe care profesorii, elevii și studenții trebuie să le cunoască

Google Classroom a fost creat în 2014. Acest serviciu permite cadrelor didactice, elevilor și studenților să creeze săli de clasă digitale.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
327 Shares
Copy link
Powered by Social Snap