29.2 C
București
luni, iunie 24, 2024

Care este cel mai mare câștig al unui utilizator Linux (Ubuntu, openSUSE, Linux Mint etc.)

Ar trebui să le citești

Linux-ul crește

Numărul utilizatorilor sistemelor de operare bazate pe GNU/Linux este în creștere. Asta deși:

  • presa păstrează o tăcere suspectă asupra subiectului Linux, preferând să bată apa în piuă cu subiecte destul de răsuflate dedicate Windows-ului,
  • reclame care să promoveze Ubuntu sau oricare alt OS bazat pe Linux nu sunt de găsit nici la noi, nici în altă țară

Trendul crescător se înregistrează la nivel mondial. Pe românește, fără să se investească în publicitate, Linux-ul își câștigă constant noi și noi fani. De ce? Oare care să fie motivația acestui fenomen?

Prin ce se remarcă Linux-ul?

Pentru a cunoaște răspunsul la această problemă nu trebuie să fii geniu. Singura modalitate prin care distribuțiile Linux își fac reclamă, și cea mai eficientă, desigur, este prin mulțumirea pe care acestea o aduc în rândul utilizatorilor. Un utilizator mulțumit nu va ezita să spună și altora. Camioanele de bani investite de Microsoft în minciuni a câte 30 de secunde, care invadează ecranele televizoarelor sau spațiile publicitare de oriunde, se pot dovedi ineficiente. Practic, este destul de dificil să convingi o persoană care, de când se știe, tot are probleme cu Windows-ul că, peste noapte, totul s-a schimbat în bine. Mai degrabă nu îl faci pe respectivul decât să își caute liniștea în tabăra Linux sau Mac.

Se spune că


Se spune că o persoană care testează o distribuție Linux este un client pierdut pentru Windows.

Avantaje solide

Care sunt acele atuuri, avantaje sau cum să le mai spunem, care îi determină pe oameni să treacă la Linux?

  • lipsa unor costuri financiare directe sau ascunse
  • siguranța pe care ți-o oferă
  • numărul extrem de redus de viruși adaptați acestui ecosistem,
  • rapiditatea și productivitatea care îi sunt caracterisitice

Un alt mare avantaj

Dincolo de avantajele de mai sus, un sistem de operare bazat pe Linux, are un alt foarte mare avantaj.

Am putea spune despre acest extrem de important atu că este o sumă a celorlalte. Ei bine, poate cel mai vizibil avantaj pe care Ubuntu, Linux Mint, openSUSE, Manjaro, sau oricare altă distribuție GNU/Linux ți-l oferă este faptul că te ajută să câștigi timp. Da, câștigi timp pe care îl poți petrece cu oricine dorești, iar în secolul XXI, timpul înseamnă bani.

Faptul că este rapid în utilizare, stabil și nu crapă când îți este lumea mai dragă, faptul că îți permite să instalezi dintr-un singur click mii de aplicații, că nu se actualizează în zeci de minute ci doar în câteva, că nu îți cere să îl devirusezi sau să îl defragmentezi, că nu îți solicită zeci de confirmări atunci când instalezi aplicații ori că nu se umple de softuri nedorite, de cele mai multe ori virusate, precum pățești pe Windows, te face sa fii cu mult mai puțin stresat și te ajută să câștigi timp.

Ce vă recomandăm

Ubuntu, openSUSE, Linux Mint, nu te vor doar pentru ele, aceste OS-uri chiar funcționează, rapid și fără să te sâcîie, nimic mai mult. În final, îți vei îndeplini obiectivele folosind un sistem de operare Linux cu mult mai repede și cu mult mai senin.

P.S.

Am constatat că și nou-nouțul Windows 10 te vrea numai pentru el. Practic, pornirea și încărcarea sistemului durează o eternitate, iar puterea computerului nu prea are relevanță. În plus, aplicațiile se mișcă aproximativ la fel de greoi, iar virușii te fac să pierzi mult prea mult timp și energie, asta în cazul în care nu primești din senin vreun ecran albastru. Desigur, parte pozitivă din toată această afacere rămâne faptul că ai timp să îți faci cafea până ce întreg sistemul este gata de lucru.
Deci vă rog să mă scuzați, nu am timp să pierd timpul cu Windows-ul.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole