Aplicația Facebook
Pentru că o vedem pe aproape toate telefoanele cunoscuților, pentru că vine de la Facebook, rețea care îți impune să o folosești pe mobil, dar și din multe alte motive, suntem tentați să instalăm acest soft pe telefonul nostru. Am putea face o mare greșeală, asta dacă nu ne pasă de intimitate, consumul de date ori de baterie.
▪ Intimitatea, făcută praf
Aplicația cu pricina vrea să aibă acces la contactele telefonului, la microfon, cameră etc. Atunci când suntem de acord cu termenii și condițiile impuse, oferim acestui soft acces la tot. Dacă refuzăm anumite permisiuni, nu avem nicio garanție că se va respecta voința noastră.
▪ Îți consumă date
Aplicația Facebook, deoarece este în permanență în contact cu serverele centrale, îți este o mare consumatoare de date. Nici nu știi cum te poți trezi cu un cost suplimentar pe măsură dacă ești la abonament ori cu creditul consumat pe cartelă.
▪ Iți îngreunează telefonul
Prin faptul că stă pornită tot timpul, aplicația afectează în mod semnificativ performanțele dispozitivului
▪ Îți consumă spațiul de stocare a telefonului
Dacă telefonul tău se plânge că nu mai are spațiu de stocare, fă bine și verifică spațiul ocupat de aplicația Facebook. Dacă ai mai instalat, mai mult ca sigur, și aplicația de chat, vei constata că, dacă aduni spațiul ocupat de ambele softuri, te apropii de un 1 GB. Mutată pe card, aplicația va rula cu mult mai greu și va produce și mai multe probleme, dat fiind faptul că un card la fel de rapid precum memoria telefonului este destul de scump și nu toată lumea și-l permite.
Îți consumă bateria
Tot faptul că rulează în fundal determină o consumare rapidă a bateriei telefonului. Cu cât încarci bateria mai des, cu atât îi reduci din durata de viață.
▪ Nu te lasă să fii productiv
Te exasperează cu fel și fel de notificări, fapt care te distrage de la activitățile tale, te impiedică să fii productiv.