9.5 C
București
marți, aprilie 23, 2024

Windows 7 la final de carieră! Trecerea la Windows 10 ar putea fi imposibilă pentru mulți

Ar trebui să le citești

Windows 7

Suportul pe care Microsoft îl acordă Windows 7 este spre final, detalii aici. Ca în cazul Windows XP, există câteva alternative care ar putea să înlocuiască perfect serviciile oferite de Windows 7. Avem două alternative:

  • Windows 10
  • sistemele de operare bazate pe Linux

Indiferent de alternativa vizată, este extrem de important să nu mai folosiți Windows 7 după data la care va fi oficial scos la pensie.

Windows 10?

Prima reacție a celor care utilizează Windows 7 este să se orienteze spre Windows 10. Situația este destul de complicată. Configurația PC-urilor care încă rulează Seven are toate șansele să fie destul de veche încât să nu fie suportată de cel mai recent sistem de operare al Microsoft. Cu alte cuvinte, probabilitatea ca Windows 10 să nu poată rula decent pe PC-urile care duc acum Seven este destul de mare. Se știe deja cât de pretențioasă este această versiune de Windows.

Mai dai și bani

Este destul de riscant pentru un utilizator să achiziționeze o copie de Windows 10, mai ales că prețurile sunt destul de piperate. Utilizatorul se poate trezi că vechiul PC-ul nu poate rula pe 10. Din acest motiv, înainte de a scoate banii, îți recomandăm să încerci în prealabil o versiune de test. Doar după ce ai constatat că PC-ul tău se comportă bine, și doar atunci, ar trebui să achiziționezi o licență de Windows 10.

Totuși

Totuși, trebuie să înțelegi că sunt șanse mari ca Microsoft să îți scoată pe viitor configurația PC-ului din zona celor suportate. Practic, dacă deții un computer cu o configurație veche sau slăbuță, nu vei putea avea pretenții ca acesta să fie suportat pentru multă vreme. Cine știe, poate chiar de a doua zi de la activarea licenței, te poți trezi că PC-ul tău rămâne fără suport..

Nu este totul pierdut

Dacă PC-ul tău este destul de vechi sau slăbuț încât să nu permită Windows 10, nu este totul pierdut. Nu este totul pierdut nici dacă ai un computer de ultimă generație. Sistemele de operare bazate pe Linux te pot salva, și asta gratuit. Îți recomandăm să testezi Linux Mint, Solus OS, Zorin OS, Mx Linux, Ubuntu etc. Acestea sunt capabile să ofere o a două șansă computerului tău.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole