20.7 C
București
miercuri, aprilie 10, 2024

Cum să instalezi Microsoft TrueType Fonts în distribuțiile bazate pe Ubuntu

Ar trebui să le citești

Microsoft TrueType Fonts

Microsoft TrueType Fonts nu vine preinstalat pe cam tot ce înseamnă distribuții GNU/Linux. Motivele sunt diverse, nu are sens să le detaliem aici. Dacă, din diverse motive, documentelor pe care le realizezi le trebuie musai fonturi precum Arial, Courier New sau Times New Roman, acest articol te va ajuta să le satisfaci pofta.

Cu siguranță ai observat un fapt mai mult decât evident. Practic, documentele realizate în Microsoft Word arată un pic diferit față de original. Vinovat pentru acest aspect este lipsa unor fonturi precum Times New Roman, Arial etc. Ei bine, acestea sunt deținute de Microsoft și nu sunt libere. Prin urmare, nu le vei găsi „din fabrică” pe Linux.

Fonturi open source

Pentru a înlocui fonturile deținute de Microsoft, Ubuntu și cam toate distribuțiile Linux utilizează fonturi din categoria Liberation fonts. Acestea au fost create de Red Hat și sunt open source. În mediul școlar sau universitar, în instituțiile statului sau în numeroase instituții private, fonturi precum Arial sau Times New Roman sunt obligatorii, fapt care îngreunează munca celor care folosesc distribuții Linux.

Instalare

Instalarea Microsoft TrueType Fonts se realizează cu ajutorul terminalului, apelând la depozitul Ubuntu Restricted Extras package. Acesta conține, pe lângă Microsoft TrueType Fonts și alte numeroase formate proprietare. Tot ce trebuie să faci este să scrii, cu mare atenție, în Terminal, comenzile de mai jos.

sudo add-apt-repository multiverse

sudo apt update

sudo apt install ttf-mscorefonts-installer

Va trebui să fii de acord cu anumiți termeni și condiții și să introduci parola.

După ce instalarea s-a finalizat, dă restart computerului sau scrie comanda de mai jos pentru actualizarea listei de fonturi din sistemul de operare.

sudo fc-cache -f -v

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole