22.1 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Un milion de dolari – donație anonimă pentru dezvoltarea unui mediu grafic

Ar trebui să le citești

Mediu grafic de succes

Mediul grafic este esențial. Dezvoltatorii open source se confruntă dintotdeauna cu o mare problemă . Aceasta determină stagnarea sau chiar abandonarea multor proiecte, în ciuda potențialului avut. Deși utilizatorii fac adesea donații pentru a susține dezvoltarea unor asemenea proiecte, sumele adunate sunt de cele mai multe ori doar simbolice și nu acoperă nici pe departe necesarul pentru a susține un ritm mai alert de evoluție.ope

O surpriză binevenită

Într-o lume open source chinuită de lipsa banilor, unde donațiile sunt mai mult simbolice, mai există și excepții care ne redau tuturor optimismul. Surpriza a venit de la un donator anonim care s-a angajat să ofere suma de un milion de dolari pe parcursul următorilor doi ani. De această “mină de aur” va beneficia fundația GNOME, cea care se ocupă de dezvoltarea acestui mediu grafic GNOME, prezent la ora actuală pe unele dintre cele mai populare distribuții GNU/Linux precum Ubuntu, openSUSE sau Fedora.

O entitate anonimă

Iată ce spun cei de la fundația GNOME în legătură cu fiinanțarea substanțială pe care urmează să o primească:

Un donator anonim s-a angajat să doneze un milion de dolari pe parcursul următorilor doi ani […] Fundația GNOME este recunoscătoare pentru această donație și plănuiește să folosească aceste fonduri pentru eficientizarea operațiilor și pentru a crește suportul pentru GNOME Project și a ecosistemului înconjurător.

Deși Fundația GNOME și-a menținut poziția ca dezvoltator al GNOME Project, creșterea a fost limitată. Cu aceste fonduri, Fundația GNOME va putea să se extindă și să conducă în spațiul software-ului liber.

Urmează să aflăm

Fundația GNOME urmează să dezvăluie mai multe detalii legate de modul în care vor folosi banii primiți. Aceste precizări suplimentare urmează să fie publicate pe parcursul următoarelor săptămâni. Indiferent de identitatea donatorului, se înțelege de la sine că acești bani vor accelera evoluția GNOME în anii ce vor urma.

Tu ce părere ai?

Tu cine crezi că a oferit această sumă considerabilă de bani? Și cât de perceptibil crezi că va fi efectul lor la nivel de utilizator în viitorul apropiat? Așteptăm comentarii pe pentruprieteni.com.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole