duminică, ianuarie 17, 2021

Cum să descarci gratuit cărți de pe Google Books. Sunt peste 30 de milioane de titluri

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Google Books

Nu mai puțin de 30 de milioane de titluri sunt disponibile pe Google Books, un serviciu care se află prin zonă începând cu anul 2004. Multe dintre aceste cărți, ne referim la cele trecute în domeniul public, sunt disponibile în mod gratuit. Cărțile au fost scanate de Google și sunt depozitate într-o bază de date uriașă.

Totul pe gratis?

Motorul de căutare Google Books search oferă mai multe categorii de rezultate:

  • Fără previzualizare: Dacă Google nu a scanat încă respectiva carte, nu veți putea vedea niciun text. Cu toate acestea, veți avea totuși acces la metadatele și ISBN-ul acesteia.
  • Snippet: Dacă Google nu are permisiunile de copyright necesare, veți putea vedea până la trei fragmente de text. Fragmentele arată câteva propoziții de o parte și de alta a unei interogări specifice. Nu sunt afișate fragmente pentru cărți de referință precum enciclopedii și dicționare.
  • Previzualizare: Majoritatea cărților din Google Books se încadrează în categoria Previzualizare. Acestea sunt disponibile pentru titlurile care sunt încă tipărite și pentru care Google și-a exprimat permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor. Dacă o carte se află în categoria Previzualizare, veți putea răsfoi un număr variabil de pagini. Toate paginile sunt filigranate și nu le puteți descărca, salva sau copia.
  • Vizualizare completă: Google atribuie categoria Vizualizare completă cărților care nu mai sunt tipărite și care se află în domeniul public. Un număr mic de cărți tipărite sunt de asemenea incluse. Aceasta este singura categorie din care puteți descărca cărți din Google Cărți.

Cum accesez?

Google Books poate fi accesat aici

După afișarea rezultatelor, dați click pe titlul dorit și selectați una dintre opțiunile oferite “descărcare” ca EPUB sau .pdf. Un model aveți mai jos.

  • Save

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Ce e bine să faci și ce nu pe rețelele Wi-Fi din locuri publice

Utilizarea rețelelor WiFi publice ne expune la numeroase riscuri de securitate dacă nu luăm măsurile necesare în această privință.
2,460FaniÎmi place
349CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

919 Shares
Copy link
Powered by Social Snap