duminică, iulie 12, 2020

Cum să descarci gratuit cărți de pe Google Books. Sunt peste 30 de milioane de titluri

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Google Books

Nu mai puțin de 30 de milioane de titluri sunt disponibile pe Google Books, un serviciu care se află prin zonă începând cu anul 2004. Multe dintre aceste cărți, ne referim la cele trecute în domeniul public, sunt disponibile în mod gratuit. Cărțile au fost scanate de Google și sunt depozitate într-o bază de date uriașă.

Totul pe gratis?

Motorul de căutare Google Books search oferă mai multe categorii de rezultate:

  • Fără previzualizare: Dacă Google nu a scanat încă respectiva carte, nu veți putea vedea niciun text. Cu toate acestea, veți avea totuși acces la metadatele și ISBN-ul acesteia.
  • Snippet: Dacă Google nu are permisiunile de copyright necesare, veți putea vedea până la trei fragmente de text. Fragmentele arată câteva propoziții de o parte și de alta a unei interogări specifice. Nu sunt afișate fragmente pentru cărți de referință precum enciclopedii și dicționare.
  • Previzualizare: Majoritatea cărților din Google Books se încadrează în categoria Previzualizare. Acestea sunt disponibile pentru titlurile care sunt încă tipărite și pentru care Google și-a exprimat permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor. Dacă o carte se află în categoria Previzualizare, veți putea răsfoi un număr variabil de pagini. Toate paginile sunt filigranate și nu le puteți descărca, salva sau copia.
  • Vizualizare completă: Google atribuie categoria Vizualizare completă cărților care nu mai sunt tipărite și care se află în domeniul public. Un număr mic de cărți tipărite sunt de asemenea incluse. Aceasta este singura categorie din care puteți descărca cărți din Google Cărți.

Cum accesez?

Google Books poate fi accesat aici

După afișarea rezultatelor, dați click pe titlul dorit și selectați una dintre opțiunile oferite “descărcare” ca EPUB sau .pdf. Un model aveți mai jos.

  • Save

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Nu fă această prostie când îți cumperi un telefon!

Telefon Manipulați de reclamele la telefoane inteligente, întâlnite peste tot, facem achiziții ce vor fi regretate rapid. Binențeles, dacă ne-am face un pic temele înainte...
2,453FaniÎmi place
341CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
918 Shares
Copy link
Powered by Social Snap