34.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

9 distribuții Linux recomandate de pentruprieteni.com în 2019

Ar trebui să le citești

9 distribuții Linux


Sunt multe, nu doar 9 distribuții recomandate! În fapt, dacă ne referim doar la aromele de Linux, sunt câteva sute. Fiecare, unică în felul său, adaptată pentru anumite configurații sau destinată unui anume țel, toate au farmec și pot fi instalate inclusiv pe computerul tău. Am testat câteva zeci, ne-au plăcut cam jumătate și am fost impresionați de 9 distribuții GNU/Linux. Ți le recomandăm, ordinea nu este aleatorie.

Un pont

Înainte de a citi articolul, te invităm să arunci o privire asupra top-ului distribuțiilor GNU/Linux pe anul 2018. Materialul în găsești aici.

Solus OS

Solus OS este distribuția vedetă a ultimilor ani. Elegant, prietenos, rulează rapid și pe computere mai vechi, oferă o perspectivă nouă și modernă. Solus, da, este prima noastră recomandare.

Ubuntu

Ubuntu este cea mai cunoscută distribuție GNU/Linux, poate cea mai importantă. Ubuntu este puternic, nu prea prietenos cu computerele mai slabe și nici cu cei care nu vor să își scoată Windows-ul din cap, cu toate acestea, îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie. Ultimul LTS ne-a plăcut foarte mult. Părerea noastră poate fi citită aici.

Linux Mint

Dacă vrei stabilitate și productivitate, nu neapărat integrarea ultimelor tehnologii, Linux Mint este alegerea corectă. Intuitiv, acest sistem de operare se înțelege și cu PC-urile vechi, cu tinerii și mai puțin tinerii.

OpenSUSE

Un pic mai greu de dresat de către cei ce iau contact pentru prima dată cu Linux-ul, openSUSE, fără să exagerăm, rămâne prima noastră dragoste. Te obișnuiești rapid cu micile toane, înveți să îl gâdili și să îl apreciezi, este plăcut, elegant dar nu pentru oricine.

Deepin

Deepin a intrat în forță, cere ceva putere de la computerul tău dar îți oferă o experiență apropiată de cea a macOS-ului, una de neuitat. Nouă ne place Deepin și ți-l sugerăm.

Elementary

Unicat în universul Linux, Elementary vine cu o viziune un pic diferită a implementării spiritului macOS. Nu ai cum să nu te înțelegi cu acest OS, este plăcut, intuitiv și decent atunci dacă e să aducem în discuție resursele consumate.

Manjaro

Nu ai cum să nu fii cucerit de Manjaro. Din păcate, este destul de selectiv cu anumite configurații și îți cere ceva timp. Trebuie ca Manjaro să te vrea. Distribuția te va încânta prin opțiunile pe care ți le pune la dispoziție, prin stabilitatea și puterea de care dă dovadă.

Antergos

Antergos este un Arch recomandat tuturor. Este automatizat, rapid, plăcut și interesant. 

Zorin

Unele voci susțin că Zorin OS se adresează celor care se află în perioada de tranziție, în etapa trecerii de la Windows la Linux. Sistemul este, din punctul nostru de vedere, indicat tuturor. Aplicațiile funcționează ireproșabil, OS-ul este rapid și prietenos, ai cam tot ce îți dorești.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole