vineri, august 7, 2020

9 distribuții Linux recomandate de pentruprieteni.com în 2019

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

9 distribuții Linux


Sunt multe, nu doar 9 distribuții recomandate! În fapt, dacă ne referim doar la aromele de Linux, sunt câteva sute. Fiecare, unică în felul său, adaptată pentru anumite configurații sau destinată unui anume țel, toate au farmec și pot fi instalate inclusiv pe computerul tău. Am testat câteva zeci, ne-au plăcut cam jumătate și am fost impresionați de 9 distribuții GNU/Linux. Ți le recomandăm, ordinea nu este aleatorie.

Un pont

Înainte de a citi articolul, te invităm să arunci o privire asupra top-ului distribuțiilor GNU/Linux pe anul 2018. Materialul în găsești aici.

Solus OS

Solus OS este distribuția vedetă a ultimilor ani. Elegant, prietenos, rulează rapid și pe computere mai vechi, oferă o perspectivă nouă și modernă. Solus, da, este prima noastră recomandare.

Ubuntu

Ubuntu este cea mai cunoscută distribuție GNU/Linux, poate cea mai importantă. Ubuntu este puternic, nu prea prietenos cu computerele mai slabe și nici cu cei care nu vor să își scoată Windows-ul din cap, cu toate acestea, îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie. Ultimul LTS ne-a plăcut foarte mult. Părerea noastră poate fi citită aici.

Linux Mint

Dacă vrei stabilitate și productivitate, nu neapărat integrarea ultimelor tehnologii, Linux Mint este alegerea corectă. Intuitiv, acest sistem de operare se înțelege și cu PC-urile vechi, cu tinerii și mai puțin tinerii.

OpenSUSE

Un pic mai greu de dresat de către cei ce iau contact pentru prima dată cu Linux-ul, openSUSE, fără să exagerăm, rămâne prima noastră dragoste. Te obișnuiești rapid cu micile toane, înveți să îl gâdili și să îl apreciezi, este plăcut, elegant dar nu pentru oricine.

Deepin

Deepin a intrat în forță, cere ceva putere de la computerul tău dar îți oferă o experiență apropiată de cea a macOS-ului, una de neuitat. Nouă ne place Deepin și ți-l sugerăm.

Elementary

Unicat în universul Linux, Elementary vine cu o viziune un pic diferită a implementării spiritului macOS. Nu ai cum să nu te înțelegi cu acest OS, este plăcut, intuitiv și decent atunci dacă e să aducem în discuție resursele consumate.

Manjaro

Nu ai cum să nu fii cucerit de Manjaro. Din păcate, este destul de selectiv cu anumite configurații și îți cere ceva timp. Trebuie ca Manjaro să te vrea. Distribuția te va încânta prin opțiunile pe care ți le pune la dispoziție, prin stabilitatea și puterea de care dă dovadă.

Antergos

Antergos este un Arch recomandat tuturor. Este automatizat, rapid, plăcut și interesant. 

Zorin

Unele voci susțin că Zorin OS se adresează celor care se află în perioada de tranziție, în etapa trecerii de la Windows la Linux. Sistemul este, din punctul nostru de vedere, indicat tuturor. Aplicațiile funcționează ireproșabil, OS-ul este rapid și prietenos, ai cam tot ce îți dorești.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

„Am fost vândut”? Verifică aici

Ai fost? Have I Been Sold (Am fost vândut?) este un serviciu online, foarte util în următoarele cazuri: primești spam pe email (materiale nesolicitate) vrei...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
76 Shares
Copy link
Powered by Social Snap