duminică, august 9, 2020

11 motive pentru a alege Deepin

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

O surpriză
Sistemul de operare Deepin reprezintă cea mai plăcută surpriză a anului 2017. Echipa din spatele acestuia ne-a arătat că este foarte serioasă, dovedind că au planuri mari de viitor. Sistemul este funcțional și intuitiv, stabil, elegant și numai bun de pus la treabă.
Sunt 11
Vă invităm să citiți 11 argumente care ar trebui să vă orienteze spre Deepin.
• Deepin este altceva
Spre deosebire de celelalte distribuții GNU/Linux sau față de Windows, Deepin vine cu o abordare mai apropiată de cea a macOS. Din acest punct de vedere, Deepin este altceva, oferă o altă perspecitvă, o alternativă la un univers dominat de nuanțe de gri și culori șterse.
• Gata funcțional
Imediat după instalare și actualizare, Deepin este pe deplin funcțional. Drivere, codecuri, aplicații de uz general, tot ce ar putea folosi un utilizator, găsește gata instalat.
• Ușurința instalării
Spre deosebire de alte distribuții Linux, Deepin vine în întâmpinarea celor care doresc să îl testeze ori să îl instaleze, cu aplicații proprii, întreținute și actualizate, prin care sistemul de operare poate fi pus pe un Stick USB. Instalarea durează câteva minute și este foarte inuitivă.

• Interfață modernă 

Culorile alese sunt tinerești și moderne, predomină nuanțele deschise ori transparența. Nouă ne place această deschidere, iar senzația generală pe care sistemul ți-o lasă este de productivitate și modernism. Interfața poate fi extrem de ușor dată după utilizator prin modificarea temei, a iconițelor, fontului și wallpaper-ului.
• Tradus în română
Deepin este tradus în limba română, utilizatorii din România se pot bucura de toate benefiicile pe care acest fapt le aduce.
• Ai de unde alege
Deepin îți pune la dispoziție extrem de multe aplicații care îți permit să faci cam tot ce dorești. Nu cred că lipsește nimic. În plus, aplicațiile din depozite sunt tot timpul la cele mai noi versiuni.
• Stabilitatea
Deepin este un OS foarte stabil, actualizările îi aduc tot timpul ceva în plus. Folosim acest OS de multe luni și nu am întâmpinat probleme care să ne ducă cu gândul la instabilitate.
• Productivitatea sporită
Deepin, prin modul în care arată și se simte, prin aplicațiile pe care ți le pune la dispoziție și prin modul de funcționare, îți permite să fii foarte productiv. Dacă îți place cu rulează un OS, dacă acesta arată bine, tot ce mai ai de făcut este să fii productiv.
• Intuitiv
Deși permite extrem de multe setări care îl pot transforma radical, Deepin este extrem de intutiv. Totul este la locul lui, lucru demn de apreciat. Docul este extrem de util, setările îți permit să scoți tot ce poate OS-ul etc. Practic, nu trebuie să urmezi cursurile unei facultăți pentru a putea utiliza acest OS.
• Magazinul
Unul din punctele forte ale acestui sistem de operare constă în magazinul de aplicații, printre cele mai complexe și bine concepute astfel de softuri, locul în care găsești tot ce ai nevoie. Doar cel de pe Solus i-ar putea face concurență.
• Aplicațiile proprii
Aplicațiile proprii acestei distribuții, și sunt câteva, nouă ne arată că echipa chiar are planuri mari și știe ce vrea. Efortul pentru a realiza astfel de softuri trebuie remarcat și apreciat. Practic, Deepin este printre puținele sisteme de operare care vine cu această abordare.
Concluzie
Deepin place ochiului, îți lasă impresia de sistem realizat într-un mod profesionist, și așa și este, este vioi și te lasă să vezi lucrurile într-un mod optimist. Este unul dintre sistemele noastre preferate, pe care îl folosim zi de zi pentru tot ce înseamnă muncă pe pentruprieteni.com

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Cum să îți cumperi electrocasnice cu vouchere de la stat prin Programul Rabla

Programul „rabla” îți poate aduce vouchere cuprinse între 200 și 400 de lei. Condiția esențială este simplă, trebuie să dispui de electrocasnice care să intre în categoria rablelor.
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
39 Shares
Copy link
Powered by Social Snap