24.2 C
București
sâmbătă, aprilie 13, 2024

11 motive pentru a alege Deepin

Ar trebui să le citești

O surpriză
Sistemul de operare Deepin reprezintă cea mai plăcută surpriză a anului 2017. Echipa din spatele acestuia ne-a arătat că este foarte serioasă, dovedind că au planuri mari de viitor. Sistemul este funcțional și intuitiv, stabil, elegant și numai bun de pus la treabă.
Sunt 11
Vă invităm să citiți 11 argumente care ar trebui să vă orienteze spre Deepin.
• Deepin este altceva
Spre deosebire de celelalte distribuții GNU/Linux sau față de Windows, Deepin vine cu o abordare mai apropiată de cea a macOS. Din acest punct de vedere, Deepin este altceva, oferă o altă perspecitvă, o alternativă la un univers dominat de nuanțe de gri și culori șterse.
• Gata funcțional
Imediat după instalare și actualizare, Deepin este pe deplin funcțional. Drivere, codecuri, aplicații de uz general, tot ce ar putea folosi un utilizator, găsește gata instalat.
• Ușurința instalării
Spre deosebire de alte distribuții Linux, Deepin vine în întâmpinarea celor care doresc să îl testeze ori să îl instaleze, cu aplicații proprii, întreținute și actualizate, prin care sistemul de operare poate fi pus pe un Stick USB. Instalarea durează câteva minute și este foarte inuitivă.

• Interfață modernă 

Culorile alese sunt tinerești și moderne, predomină nuanțele deschise ori transparența. Nouă ne place această deschidere, iar senzația generală pe care sistemul ți-o lasă este de productivitate și modernism. Interfața poate fi extrem de ușor dată după utilizator prin modificarea temei, a iconițelor, fontului și wallpaper-ului.
• Tradus în română
Deepin este tradus în limba română, utilizatorii din România se pot bucura de toate benefiicile pe care acest fapt le aduce.
• Ai de unde alege
Deepin îți pune la dispoziție extrem de multe aplicații care îți permit să faci cam tot ce dorești. Nu cred că lipsește nimic. În plus, aplicațiile din depozite sunt tot timpul la cele mai noi versiuni.
• Stabilitatea
Deepin este un OS foarte stabil, actualizările îi aduc tot timpul ceva în plus. Folosim acest OS de multe luni și nu am întâmpinat probleme care să ne ducă cu gândul la instabilitate.
• Productivitatea sporită
Deepin, prin modul în care arată și se simte, prin aplicațiile pe care ți le pune la dispoziție și prin modul de funcționare, îți permite să fii foarte productiv. Dacă îți place cu rulează un OS, dacă acesta arată bine, tot ce mai ai de făcut este să fii productiv.
• Intuitiv
Deși permite extrem de multe setări care îl pot transforma radical, Deepin este extrem de intutiv. Totul este la locul lui, lucru demn de apreciat. Docul este extrem de util, setările îți permit să scoți tot ce poate OS-ul etc. Practic, nu trebuie să urmezi cursurile unei facultăți pentru a putea utiliza acest OS.
• Magazinul
Unul din punctele forte ale acestui sistem de operare constă în magazinul de aplicații, printre cele mai complexe și bine concepute astfel de softuri, locul în care găsești tot ce ai nevoie. Doar cel de pe Solus i-ar putea face concurență.
• Aplicațiile proprii
Aplicațiile proprii acestei distribuții, și sunt câteva, nouă ne arată că echipa chiar are planuri mari și știe ce vrea. Efortul pentru a realiza astfel de softuri trebuie remarcat și apreciat. Practic, Deepin este printre puținele sisteme de operare care vine cu această abordare.
Concluzie
Deepin place ochiului, îți lasă impresia de sistem realizat într-un mod profesionist, și așa și este, este vioi și te lasă să vezi lucrurile într-un mod optimist. Este unul dintre sistemele noastre preferate, pe care îl folosim zi de zi pentru tot ce înseamnă muncă pe pentruprieteni.com

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole