7.4 C
București
joi, martie 28, 2024

7 distribuții, 7 probleme rămase nerezolvate

Ar trebui să le citești

7 distribuții, 7 probleme

Subiectele sensibile despre care o să citiți în cele ce urmează sunt rar abordate de site-urile de specialitate.  Locurile în care se discută astfel de probleme, ne referim la forumuri, nu mai sunt de actualitate de ani de zile. Ei bine, acest fapt poate îngreuna accesul la informație. Considerăm că este obligatoriu ca utilizatorii să cunoască detalii referitoare și la greutățile pe care le pot întâlni atunci când testează o distribuție anume. Nu poți lua o decizie fără să cunoști și aspectele mai puțin plăcute, corect?

Doar 7?

Chiar dacă vorbim despre Linux, nu înseamnă că nu întâlnim probleme. Folosim Linux de ani de zile, am văzut și bune și rele, fapt care ne permite să atingem un subiect neplăcut, cel al neajunsurilor specifice numeroaselor distribuții GNU/Linux. Am ales doar 7 distribuții cunoscute și una dintre problemele prin care acestea s-au făcut remarcate de-a lungul timpului.

Ubuntu

Consumul mare de resurse îi ține la distanță pe deținătorii computerelor mai slăbuțe din punct de vedere hardware. Dezvoltatorii, în plus, mai pun și sare pe rană. În momentul în care o aplicație cere mai mult decât poate oferi sistemul, interfața acesteia migrează spre alb și negru. Totul se blochează preț de câteva secunde, fapt care nu este de natură să producă o impresie bună unui noi intrat lumea Linux. Problema se manifestă și în cazul dispozitivelor mult mai dotate.

openSUSE

Pentru începători, suportul multimedia pe care îl oferă openSUSE este sub orice critică. Ai șanse uriașe să îți dai sistemul peste cap în încercarea de a instala codec-urile necesare. Lipsa unui suport oficial îi ține departe pe toți cei care ar dori să folosească această distribuție de top.

Debian

Legendarul Debian este greu de dresat. Trebuie să te pui serios cu burta pe carte, să sacrifici zile întregi, dacă vrei să îl transformi într-un OS pe care un utilizator obișnuit îl folosește în viața de zi cu zi.

Solus OS

O problemă pe care am constatat-o la Solus se referă la actualizări. Nu de puține ori, mai ales după ce îl actualizezi cu întârziere, Solus va rula un pic mai greu. Riscul de a-l accidenta crește pe măsură ce instalezi mai multe aplicații.

Manjaro

Disponibilitatea unor softuri cunoscute lasă de dorit în cazul Manjaro. Spre exemplu, browserul Chrome este de negăsit într-o versiune oficială.

Fedora

Asemeni openSUSE, Fedora nu este prea prietenoasă cu formatele multimedia. Nu poți avea garanția că tot ce vei face pentru instalarea acestora nu îți va pune pe butuci sistemul de operare.

Linux Mint

Linux Mint este sistemul de operare complet. Din păcate, modul de gestionare al actualizărilor naște confuzii. De multe ori, instalarea tuturor actualizărilor livrate poate avea efecte nedorite asupra OS-ului.

P.S.

Aceste probleme sunt cunoscute de dezvoltatori. Aceștia, din păcate, nu vor să le aducă o rezolvare rezonabilă.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole