joi, august 6, 2020

7 distribuții, 7 probleme rămase nerezolvate

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

7 distribuții, 7 probleme

Subiectele sensibile despre care o să citiți în cele ce urmează sunt rar abordate de site-urile de specialitate.  Locurile în care se discută astfel de probleme, ne referim la forumuri, nu mai sunt de actualitate de ani de zile. Ei bine, acest fapt poate îngreuna accesul la informație. Considerăm că este obligatoriu ca utilizatorii să cunoască detalii referitoare și la greutățile pe care le pot întâlni atunci când testează o distribuție anume. Nu poți lua o decizie fără să cunoști și aspectele mai puțin plăcute, corect?

Doar 7?

Chiar dacă vorbim despre Linux, nu înseamnă că nu întâlnim probleme. Folosim Linux de ani de zile, am văzut și bune și rele, fapt care ne permite să atingem un subiect neplăcut, cel al neajunsurilor specifice numeroaselor distribuții GNU/Linux. Am ales doar 7 distribuții cunoscute și una dintre problemele prin care acestea s-au făcut remarcate de-a lungul timpului.

Ubuntu

Consumul mare de resurse îi ține la distanță pe deținătorii computerelor mai slăbuțe din punct de vedere hardware. Dezvoltatorii, în plus, mai pun și sare pe rană. În momentul în care o aplicație cere mai mult decât poate oferi sistemul, interfața acesteia migrează spre alb și negru. Totul se blochează preț de câteva secunde, fapt care nu este de natură să producă o impresie bună unui noi intrat lumea Linux. Problema se manifestă și în cazul dispozitivelor mult mai dotate.

openSUSE

Pentru începători, suportul multimedia pe care îl oferă openSUSE este sub orice critică. Ai șanse uriașe să îți dai sistemul peste cap în încercarea de a instala codec-urile necesare. Lipsa unui suport oficial îi ține departe pe toți cei care ar dori să folosească această distribuție de top.

Debian

Legendarul Debian este greu de dresat. Trebuie să te pui serios cu burta pe carte, să sacrifici zile întregi, dacă vrei să îl transformi într-un OS pe care un utilizator obișnuit îl folosește în viața de zi cu zi.

Solus OS

O problemă pe care am constatat-o la Solus se referă la actualizări. Nu de puține ori, mai ales după ce îl actualizezi cu întârziere, Solus va rula un pic mai greu. Riscul de a-l accidenta crește pe măsură ce instalezi mai multe aplicații.

Manjaro

Disponibilitatea unor softuri cunoscute lasă de dorit în cazul Manjaro. Spre exemplu, browserul Chrome este de negăsit într-o versiune oficială.

Fedora

Asemeni openSUSE, Fedora nu este prea prietenoasă cu formatele multimedia. Nu poți avea garanția că tot ce vei face pentru instalarea acestora nu îți va pune pe butuci sistemul de operare.

Linux Mint

Linux Mint este sistemul de operare complet. Din păcate, modul de gestionare al actualizărilor naște confuzii. De multe ori, instalarea tuturor actualizărilor livrate poate avea efecte nedorite asupra OS-ului.

P.S.

Aceste probleme sunt cunoscute de dezvoltatori. Aceștia, din păcate, nu vor să le aducă o rezolvare rezonabilă.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Super aplicații pentru meditații. Își fac treaba când ești stresat, anxios, lipsit de concentrare și obosit

Aplicații pentru meditații Echipa pentruprieteni.com îți face câteva recomandări de aplicații pentru meditații. Acestea își fac treaba atunci când...
2,452FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...

10 servicii și unelte gratuite, utile cadrelor didactice în rezolvarea multor probleme

Cadrele didactice au la dispoziție numeroase servicii și unelte online gratuite care le pot fi de mare ajutor în diverse situații.
59 Shares
Copy link
Powered by Social Snap