19 C
București
joi, septembrie 28, 2023

10 motive pentru care Windows-ul este un dezastru

Ar trebui să le citești

Windows-ul este un dezastru?

Windows-ul este un dezastru, asta în numeroase momente, clar. Sistemul de operare Windows, din multe puncte de vedere, are mari și dureroase probleme. Unele sunt vechi și nerezolvate, altele sunt de dată mai recentă, toate au efectul de a-ți crea o herghelie de nervi. Indiferent dacă este piratat sau legal, Windows-ul se joacă deseori cu nervii tăi.

Doar 10…

Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă listă cu cele mai ciudate și enervante probleme din Windows. Pentru cei care nu au folosit niciodată un Linux, ceea ce scriem noi s-ar putea să fie o surpriză. Dacă ești utilizator de Linux, comportamentul Windows-ului te va face să rămâi pe Linux. Poate ar fi bine ca, din când în când, să vezi și care mai este viața prin tabăra Microsoft. În acest mod îți vei readuce aminte de ce ai trecut pe Ubuntu, Linux Mint, Manjaro, Solus, Deepin, openSUSE etc.

Actualizările

Actualizările durează nepermis de mult timp și necesită deseori restart. Mai nou, ești obligat să le faci chiar dacă știi sigur că îți vor strica sistemul. Colac peste pupăză, te poți trezi cu un sistem defect sau cu o eroare prin care ești anunțat că Windows-ul nu a putut face actualizările și trebuie să și le retragă. Pe Linux, acestea îți sunt livrate instant, se instalează foarte rapid și nu îți zăpăcesc OS-ul.

Ecranul albastru

Odată cu Windows 10 am crezut că Windows-ul a terminat-o cu ecranele albastre. Nu a fost să fie, pe 10 acestea par a fi mai numeroase decât pe Seven. De ce?

Cortana

I se face atâta tam-tam, cu toate acestea, pe plaiuri mioritice, Cortana nu este disponibilă. Așa da discriminare. Stau și mă întreb când Microsoft va include România pe lista țărilor privilegiate. Oricum, chiar dacă nu funcționează, mare lucru nu pierdeți.

Bloatware

Este plin de aplicații nedorite, uneori periculoase, pe Windows. Instalezi un soft și te trezești cu alte 5 care nu fac nimic în afară de a-ți îngreuna computerul.

Sistemul de setări

Sincer, obișnuiți cu disciplina și logica existentă pe distribuțiile Linux, setările din Windows 10 par haotice. Trebuie să faci o facultate nouă ca să poți seta Windows 10, ăsta-i adevărul, cel puțin în cazul nostru.

Incertitudinea

Find cu sursă închisă, nu poți vedea ce face Windows-ul pe la spate, ăsta-i poate cel mai mare dezavantaj comparativ cu Linux. Și, la cât de greu rulează deseori, chiar dacă nu faci mare lucru, tragem concluziile că totuși, ceva face, doar nu o fi prost realizat.

Virușii

Să mai deschidem subiectul virușilor? Cu antivirus sau fără, tot în nesiguranță ești.

Lentoarea

Aparent din senin, Windows-ul decide să funcționeze greu, asta chiar dacă ești la zi cu actualizările, nu îți soliciți sistemul prea tare. Pur și simplu, deseori, Windows-ul pare că rulează cu spatele.

Timpul de bootare

Dacă ai SSD, timpul de bootare se mai reduce. Pe HDD, situația este dramatică.

Prețul

În continuare, prețul pe care îl are Windows 10 îl face inaccesibil pentru majoritatea românilor.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole