vineri, august 14, 2020

Ce compromisuri ești nevoit să faci dacă utilizezi distribuții Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

Cum afli cine te sună cu număr necunoscut. Este foarte simplu

Te sună cu număr necunoscut? Apelurile în care cineva te sună de pe un număr necunoscut ție, pe care...

Linux

Aceast subiect este unul insuficient analizat și mediatizat pe pentruprieteni.com. Nici comunitatea nu stă mai bine la acest capitol. Indiferent de cuvintele de laudă pe care le aducem la adresa Linux, utilizatorul, în final, va realiza că este nevoit să facă, cel puțin temporar, unele compromisuri atunci când utilizează diverse distribuții. Mai bine îl punem în gardă pe viitorul utilizator, ne asigurăm că este pregătit și pentru câteva posibile neajunsuri.

PC-urile de ultimă generație

Dacă deții un computer cu o configurație de ultimă generație, pentru o perioadă, vei simți anumite lipsuri. Pe măsură ce acoperirea Linux va cuprinde și noile dispozitive, problemele vor dispărea. De aceea, este recomandat:

  • să fii la zi cu actualizările
  • să verifici dacă Linux-ul are suport pentru anumite configurații
  • să alegi distribuțiile recunoscute

PC-urile vechi

Dacă ai un PC capabil de doar 32 de biți, mai curând decât crezi, va trebui să renunți la distribuțiile cunoscute în favoarea unora special menținute pentru computerele vechi. Despre adevărata rezolvare a acestei probleme s-a scris aici.

PC-urile slabe

Practic, pe un PC cu o configurație slabă, cele mai multe sisteme de operare Linux vor rula cu probleme. Bine, pe Windows sunt șanse să nu poată rula nici măcar ca pe Linux. Repet, soluția pentru astfel de cazuri poate fi citită aici.

Jocurile

Deși există, printre altele, Steam, disponibilitatea jocurilor pe Linux rămâne o problemă de netrecut pentru multe persoane. Probabil, peste 3-5 ani, dacă suntem optimiști, oferta de jocuri ar trebui să fie substanțial mai mare.

Aplicațiile favorite

Dacă vii de pe Windows pe Linux, cu mare amărăciune vei constata că nu puține sunt aplicațiile pe care le foloseai pe Windows și care nu sunt disponibile și pe Linux. Desigur, cu un pic de deschidere, fără probleme, poți oricând să alegi dintre alternativele puse la dispoziție de Linux. Totuși, cele mai cunoscute softuri au versiune și pentru Tux.

Interfața

Utilizatorii de Linux s-au adaptat mediilor grafice existente pe aceste sisteme de operare. Pentru un fost utilizator de Windows 10, fără să exagerăm, această adaptare ar putea fi extrem de greoaie. Chiar dacă sunt mai intuitive și plăcute, vorbim de moduri destul de diferite prin care aceste interfețe grafice se pun la dispoziția nostră. Sunt șanse mari ca această adaptare să dureze ceva vreme.

Prietenii

Nu puțini vor fi cei care te vor privi ca pe un “ciudat”. Da, sunt șanse mari ca utilizarea de către tine a unei distribuții Linux să scoată la iveală adevăruri neștiute despre grupul tău de prieteni.

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Facebook te lasă să ștergi mesajele trimise pe Messenger. Vezi în ce condiții

Facebook messenger a primit una dintre cele mai interesante funcții, nu puțini fiind cei care au solicitat-o. Nu este vorba de butonul de dislike – va veni și rândul lui – ci de posibilitatea de a șterge mesajele trimise din greșeală.
2,451FaniÎmi place
342CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Greșeli frecvente pe care le poți face când utilizezi o distribuție Linux

Nu este o rușine să faci greșeli atâta timp cât înveți din acestea. În viață, greșelile ne pot apărea oricând, indiferent dacă ești specialist sau novice.

Ți-ai șters fotografiile din greșeală de pe telefon? Le recuperezi integral, fără aplicații suplimentare sau costuri

Dacă ai șters fotografiile de pe telefonul mobil, nu este totul distrus. Le poți recupera imediat, fără costuri sau aplicații care îți promit marea cu sarea.

Află cum stai cu inteligența. Câteva aplicații care susțin că îți măsoară IQ-ul, gratuit

Vrei să afli cum stai cu inteligența? Dacă vrei să afli cum stai cu inteligența, ai nimerit unde trebuie....

În curând, Ubuntu Web alternativă la Chrome OS

Ubuntu Web este un proiect pe cale de a deveni realitate, demarat de Rudra Saraswat. Acest tânăr dezvoltator a lansat deja Ubuntu Unity Remix și Ubuntu Education (UbuntuEd).

Nu ar trebui să publici poze cu tine pe Facebook, Instagram și pe alte rețele de socializare

Bombardați cu poze Trăim vremuri în care unii fac poze chiar și în baie sau răstigniți pe mașina de...
136 Shares
Copy link
Powered by Social Snap