25 C
București
vineri, iulie 19, 2024

Cum să faci bani din Linux

Ar trebui să le citești

Presupunând că ești bun

Plecând de la premiza că ai cunoștințe decente de Linux, că poți lucra și scoate în evidență calitățile acestei platforme dar și că ești capabili să identifici și să rezolvi nevoile unui client, poți face, fără probleme, bani din Linux. Mulți sau puțini, depinde doar de tine, de calitatea muncii tale și de modul în care te poți pune în valoare.

Pe scurt, iată câteva modalități de a face bani din Linux

1. Instalarea de distribuții GNU/Linux

Linux-ul este gratuit, faptul că soliciți bani unor clienți pentru a instala la cererea lor o astfel de distribuție, pentru a o optimiza, nu încalcă cu nimic legea sau doctrina Linux. Timpul costă bani, să nu uităm asta. Pentru ca acest pas să fie încununat de succes, va trebui să îți faci cunoscută oferta pe rețelele de socializare sau pe diverse site-uri. După o vreme, vor apărea și clienții interesați. Satisfacția acestora este cel mai important lucru, asta să te preocupe.

2. Realizează tutoriale pe YouTube/articole specializate.

Va trebui să fii foarte bun și să speri că modul în care îți faci numărul este destul de atrăgător pentru vizitatori sau publicitate. Cele în limba engleză vor fi cu mult mai cerute și apreciate spre deosebire de tutorialele în română. Nu uita, rezultatele nu sunt de moment și nu ar strica un site care să îți promoveze munca.

3. Din economiile pe care le faci

a. dacă îți deschizi o afacere și folosești o distribuție GNU/Linux drept sistem de operare, alături de alte aplicații open source, poți face economii enorme.

b. aceași situație se aplică dacă achiziționezi un computer care rulează o distribuție GNU/Linux.

Fără costuri de licențiere, antivirus ori programe de întreținere, rămâi cu mulți bani în buzunar, iar PC-ul îți va zburda.

4. Oferă consultanță

Dacă locuiești într-un oraș mare și ești bun în domeniu, vei găsi firme sau oameni simpli care să apeleze la serviciile tale.

5. Vinde documentație

Trebuie să ai cunoștințe serioase de limba engleză pentru a efectua traduceri.

6. Creează aplicații, add-onuri

Nu sunt deloc puține aplicațiile pe bani existente pe Linux. În plus, de ceva vreme, numărul acestora tot crește. Dacă ai o școală care îți oferă baza de a realiza astfel de softuri, nu ar strica să încerci. Nu este nimic ilegal să adaugi valoare unui proiect prin realizarea unui add-on sau să folosești codul sursă pentru a realiza o aplicație.

P.S. Nu uita să declari pe la fisc veniturile obținute.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole