luni, iulie 6, 2020

Cum să faci bani din Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Presupunând că ești bun

Plecând de la premiza că ai cunoștințe decente de Linux, că poți lucra și scoate în evidență calitățile acestei platforme dar și că ești capabili să identifici și să rezolvi nevoile unui client, poți face, fără probleme, bani din Linux. Mulți sau puțini, depinde doar de tine, de calitatea muncii tale și de modul în care te poți pune în valoare.

Pe scurt, iată câteva modalități de a face bani din Linux

1. Instalarea de distribuții GNU/Linux

Linux-ul este gratuit, faptul că soliciți bani unor clienți pentru a instala la cererea lor o astfel de distribuție, pentru a o optimiza, nu încalcă cu nimic legea sau doctrina Linux. Timpul costă bani, să nu uităm asta. Pentru ca acest pas să fie încununat de succes, va trebui să îți faci cunoscută oferta pe rețelele de socializare sau pe diverse site-uri. După o vreme, vor apărea și clienții interesați. Satisfacția acestora este cel mai important lucru, asta să te preocupe.

2. Realizează tutoriale pe YouTube/articole specializate.

Va trebui să fii foarte bun și să speri că modul în care îți faci numărul este destul de atrăgător pentru vizitatori sau publicitate. Cele în limba engleză vor fi cu mult mai cerute și apreciate spre deosebire de tutorialele în română. Nu uita, rezultatele nu sunt de moment și nu ar strica un site care să îți promoveze munca.

3. Din economiile pe care le faci

a. dacă îți deschizi o afacere și folosești o distribuție GNU/Linux drept sistem de operare, alături de alte aplicații open source, poți face economii enorme.

b. aceași situație se aplică dacă achiziționezi un computer care rulează o distribuție GNU/Linux.

Fără costuri de licențiere, antivirus ori programe de întreținere, rămâi cu mulți bani în buzunar, iar PC-ul îți va zburda.

4. Oferă consultanță

Dacă locuiești într-un oraș mare și ești bun în domeniu, vei găsi firme sau oameni simpli care să apeleze la serviciile tale.

5. Vinde documentație

Trebuie să ai cunoștințe serioase de limba engleză pentru a efectua traduceri.

6. Creează aplicații, add-onuri

Nu sunt deloc puține aplicațiile pe bani existente pe Linux. În plus, de ceva vreme, numărul acestora tot crește. Dacă ai o școală care îți oferă baza de a realiza astfel de softuri, nu ar strica să încerci. Nu este nimic ilegal să adaugi valoare unui proiect prin realizarea unui add-on sau să folosești codul sursă pentru a realiza o aplicație.

P.S. Nu uita să declari pe la fisc veniturile obținute.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Alungă misterul, află de unde provine numele tău

O aplicație online se poate dovedi extrem de utilă dacă dorești să afli câteva lucruri, probabil nebănuite, ale originii numelui tău de familie și, de ce nu, ale familiei tale.
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
45 Shares
Copy link
Powered by Social Snap