luni, iulie 6, 2020

Cum să fii eficient și productiv pe Linux. 11 ponturi

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Eficient și productiv pe Linux

Nu este greu să fii eficient și productiv pe Linux. Recunoaște, nu puține sunt capcanele pe care sistemele de operare le întind utilizatorilor. Odată căzut în capcană, productivitatea și eficiența vor avea de suferit. Îți propunem un mic ghid, realizat pe baza experienței acumulate de echipa pentruprieteni.com, care sperăm să îți fie util.

11 ponturi

 • Utilizează o distribuție care nu îți seacă PC-ul de resurse. Momentele de încetineală ale PC-ului îți pot afecta concentrarea și munca.
 • Alege distribuțiile cunoscute. Cele mai noi distribuții pot fi interesante și atractive, dar cu un preț: instabilitatea. Evită instabilitatea utilizând OS-urile cunoscute.
 • Confort grafic. Vorbim de preferințe, de gusturi. Este esențial ca interfața grafică, wallpaperul, notificările și pictogramele să fie pe gustul tău. Mulțumirea pe care o obții te va ajuta în concentrare.
 • Actualizează tot timpul. Trebuie să îți faci un obicei din a actualiza OS-ul.
 • Upgrade când este cazul. Nu trebuie să fii blocat în timp. Pierzi noutățile, funcțiile noi. Situația este valabilă și în cazul părții hardware. Un PC îmbătrânit și lent îți va pune mari probleme. Așadar, utilizează cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare și adu la zi, din punct de vedere grafic, computerul la care lucrezi.
 • Învață comenzi. Pentru un plus de viteză, comenzile sunt esențiale.
 • Menține distribuția cât mai simplă. Nu instala tot ce vezi în magazinul de aplicații.
 • Redu experimentele. Încearcă să faci experimente pe un PC de test ori folosindu-te de mașina virtuală. Dacă acestea îți reușesc, le poți aplica pe PC-ul de lucru. În plus, trebuie să reții ceea ce modifici, asta în caz de probleme.
 • Salvează-ți munca pe alte partiții, în cloud sau pe dispozitive externe. Nu aglomera partiția linux-ului dacă nu vrei să îl îngreunezi. Procedând în acest mod te vei asigura că nu pierzi nimic în cazul de reinstalării sistemului de operare.
 • Nu uita să mai iei și pauză. Oboseala dăunează grav concentrării.
 • Mai restartează PC-ul. Acest sfat se aplica doar în cazul în care închizi extrem de rar PC-ul

Tu?

Care este sfatul tău?

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Aplicații gratuite și sugestii pentru un profesor productiv

Profesor productiv Pentru a fi un profesor productiv, îți recomandăm să utilizezi softurile despre care o să citești în...
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
88 Shares
Copy link
Powered by Social Snap