16.7 C
București
joi, octombrie 3, 2024

După mai bine de un deceniu de utilizare a Linux-ului, acestea sunt concluziile noastre

Ar trebui să le citești

Mai bine de un deceniu

Utilizăm diferite distribuții Linux de mai bine de un deceniu. Am început cu openSUSE și Ubuntu. Apoi am trecut prin zeci de distribuții și am renunțat la Windows. Drept mulțumire, am pus bazele celui mai citit site dedicat Linux-ului din România.

După zece ani de folosit Linux, în primii anii, alternativ cu Windows Vista și Seven, ca mai apoi să renunțăm complet la acestea, credem noi că putem să exprimăm câteva concluzii. Am putea privi acest articol ca fiind unul dur, poate cel mai dur existent pe pentruprieteni.com. Dar oare cum să fii altfel atunci când spui adevărul?

Sub nicio formă nu ne mai poate convinge cineva să trecem înapoi spre Windows. Practic, nu avem timp de pierdut timpul cu Windows-ul. Vrem sau nu să recunoaștem, în esență, Windows-ul înseamnă timp pierdut pe: resetări, actualizări, reinstalări, scanări, devirusări, instalări de aplicații, pe stat în așteptare să se miște. Da, pentru noi, Windows = pierdere de timp.

Ce motiv am avea încât să dăm cele câteva zeci de secunde necesare instalării actualizărilor pe Linux pe cele câteva minute, eventual, zeci de minute, necesare unui Windows pentru a se actualiza? Cât de duși cu pluta sau „excentrici” ar trebui să fim încât să dăm rapiditatea pe „please wait-ul” pe care îl oferă Windows ori cele 10-15 secunde cât durează instalarea unei aplicații Linux pe acele minute bune de instalare necesare unui soft pe Windows? Oare ce ne-ar putea convinge să lăsăm magazinele de aplicații existente pe Linux, dotate cu mii de softuri utile și productive, pentru apa de ploaie care se găsește în marketul de pe Windows 10. De ce să dăm siguranța pe nesiguranță, stabilitatea pe toane și liniștea pe nervii marca Windows? Ce motive am putea avea să dam binele pe rău?

Pentru noi

Pentru noi, și nu suntem singurii care gândesc așa, Windows este mort. Desigur, cine a acceptat să fie dresat de sistemul celor de la Microsoft, în plus, să mai și plătească pentru asta, nu are de unde să cunoască benefiicile aduse de Ubuntu, Linux Mint, Solus, Manjaro, openSUSE etc., adică de Linux.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

Viața cu Linux: 3 câștiguri fundamentale ale unui utilizator

Viața cu LinuxViața cu Linux nu reprezintă doar trecerea de la Windows la una dintre sutele de distribuții existente în prezent, ci mult mai...
- Advertisement -

Cele mai noi articole