joi, iulie 9, 2020

După mai bine de un deceniu de utilizare a Linux-ului, acestea sunt concluziile noastre

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Mai bine de un deceniu

Utilizăm diferite distribuții Linux de mai bine de un deceniu. Am început cu openSUSE și Ubuntu. Apoi am trecut prin zeci de distribuții și am renunțat la Windows. Drept mulțumire, am pus bazele celui mai citit site dedicat Linux-ului din România.

După zece ani de folosit Linux, în primii anii, alternativ cu Windows Vista și Seven, ca mai apoi să renunțăm complet la acestea, credem noi că putem să exprimăm câteva concluzii. Am putea privi acest articol ca fiind unul dur, poate cel mai dur existent pe pentruprieteni.com. Dar oare cum să fii altfel atunci când spui adevărul?

Sub nicio formă nu ne mai poate convinge cineva să trecem înapoi spre Windows. Practic, nu avem timp de pierdut timpul cu Windows-ul. Vrem sau nu să recunoaștem, în esență, Windows-ul înseamnă timp pierdut pe: resetări, actualizări, reinstalări, scanări, devirusări, instalări de aplicații, pe stat în așteptare să se miște. Da, pentru noi, Windows = pierdere de timp.

Ce motiv am avea încât să dăm cele câteva zeci de secunde necesare instalării actualizărilor pe Linux pe cele câteva minute, eventual, zeci de minute, necesare unui Windows pentru a se actualiza? Cât de duși cu pluta sau “excentrici” ar trebui să fim încât să dăm rapiditatea pe “please wait-ul” pe care îl oferă Windows ori cele 10-15 secunde cât durează instalarea unei aplicații Linux pe acele minute bune de instalare necesare unui soft pe Windows? Oare ce ne-ar putea convinge să lăsăm magazinele de aplicații existente pe Linux, dotate cu mii de softuri utile și productive, pentru apa de ploaie care se găsește în marketul de pe Windows 10. De ce să dăm siguranța pe nesiguranță, stabilitatea pe toane și liniștea pe nervii marca Windows? Ce motive am putea avea să dam binele pe rău?

Pentru noi

Pentru noi, și nu suntem singurii care gândesc așa, Windows este mort. Desigur, cine a acceptat să fie dresat de sistemul celor de la Microsoft, în plus, să mai și plătească pentru asta, nu are de unde să cunoască benefiicile aduse de Ubuntu, Linux Mint, Solus, Manjaro, openSUSE etc., adică de Linux.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Cum îți dai seama că ești spionat prin intermediul camerei web?

Spionajul prin intermediul camerei web este real. Lucrurile sunt cât se poate de serioase, date fiind consecințele pe care le pot avea. Puțini dintre voi considerați că puteți fi spionați prin intermediul camerei web.
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
72 Shares
Copy link
Powered by Social Snap