joi, iulie 9, 2020

Linus Torvalds revine la conducerea Linux

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Pauza s-a încheiat pentru Linus Torvalds

Linus Torvalds a reintrat în scenă. Avem vești cât se poate de bune pentru marea majoritate a utilizatorilor Linux. După o perioadă de câteva săptămâni de pauză, Linus Torvalds, cel care a creat primul kernel și ține frâiele acestui sistem de operare, a revenit. Pentru cei ce nu știu sau poate au uitat, Torvalds a decis că ar fi cazul să ia o pauză. Decizia a venit după ce membri ai comunității l-au sfătuit că ar trebui să-și tempereze comportamentul. Adesea, comportamentul său devenea agresiv față de ceilalți dezvoltatori.

Un nou cod de conduită

Cu foarte puțin timp înainte de a se retrage, Torvalds a semnat un nou cod de conduită pentru dezvoltatorii kernelului Linux. Prin acesta se urmărește crearea unui mediu mai tolerant pentru toți participanții la proiect. Aceasta, indiferent de vârstă, statură, etnie, sex, identitate de gen, naționalitate, înfățișare etc.

Cine i-a ținut locul

Cât timp a fost plecat Linus Torvalds, la șefia Linux s-a aflat Greg Kroah-Hartman, Chiar cu o zi în urmă, Hartman a anunțat lansarea Kernelului cu versiunea 4.19.

Linux Kernel Maintainer Summit

Torvalds se află acum la Edinburgh și va participa la Linux Kernel Maintainer Summit, un eveniment adresat celor mai influenți 30-40 de dezvoltatori ai kernelului, la care publicul nu are acces.

Foarte probabil

Torvalds nu a răspuns încă la mailing list, dar este extrem de probabil ca el să reia conducerea dezvoltatorilor de kernel și să anunțe lansarea următoarei versiuni, care va fi 5.0 și nu 4.20, așa cum ne-am așteptam.

P.S.

Rămâne de văzut dacă Torvalds a rezolvat ceva în privința comportamentului și va fi mai diplomat în relațiile cu ceilalți.

MAI MULTE ARTICOLE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

UTIL

Ți-ai virusat contul Facebook? Vezi soluțiile

Ți-ai virusat contul Facebook? Sunt din ce în ce mai dese cazurile de persoane care...
2,452FaniÎmi place
340CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Top 5 distribuții Linux în 2020

A venit momentul pentru „top 5 distribuții Linux” din 2020. Încercăm o abordare un pic diferită, într-un an plin de lansări importante în zona Linux.

O bibliotecă digitală cu mii de lecții înregistrate vă stă la dispoziție

O bibliotecă digitală cu peste 2500 de lecții înregistrate stă la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților. Materialele sunt disponibile pentru clasele I-XII

Aceasta este distribuția Linux folosită de echipa pentruprieteni.com în 2020

Tradițional, membrii echipei pentruprieteni.com folosesc mai multe distribuții GNU/Linux. Suntem destul de curioși și dornici să testăm cât mai mult

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.
62 Shares
Copy link
Powered by Social Snap