23.7 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Linus Torvalds revine la conducerea Linux

Ar trebui să le citești

Pauza s-a încheiat pentru Linus Torvalds

Linus Torvalds a reintrat în scenă. Avem vești cât se poate de bune pentru marea majoritate a utilizatorilor Linux. După o perioadă de câteva săptămâni de pauză, Linus Torvalds, cel care a creat primul kernel și ține frâiele acestui sistem de operare, a revenit. Pentru cei ce nu știu sau poate au uitat, Torvalds a decis că ar fi cazul să ia o pauză. Decizia a venit după ce membri ai comunității l-au sfătuit că ar trebui să-și tempereze comportamentul. Adesea, comportamentul său devenea agresiv față de ceilalți dezvoltatori.

Un nou cod de conduită

Cu foarte puțin timp înainte de a se retrage, Torvalds a semnat un nou cod de conduită pentru dezvoltatorii kernelului Linux. Prin acesta se urmărește crearea unui mediu mai tolerant pentru toți participanții la proiect. Aceasta, indiferent de vârstă, statură, etnie, sex, identitate de gen, naționalitate, înfățișare etc.

Cine i-a ținut locul

Cât timp a fost plecat Linus Torvalds, la șefia Linux s-a aflat Greg Kroah-Hartman, Chiar cu o zi în urmă, Hartman a anunțat lansarea Kernelului cu versiunea 4.19.

Linux Kernel Maintainer Summit

Torvalds se află acum la Edinburgh și va participa la Linux Kernel Maintainer Summit, un eveniment adresat celor mai influenți 30-40 de dezvoltatori ai kernelului, la care publicul nu are acces.

Foarte probabil

Torvalds nu a răspuns încă la mailing list, dar este extrem de probabil ca el să reia conducerea dezvoltatorilor de kernel și să anunțe lansarea următoarei versiuni, care va fi 5.0 și nu 4.20, așa cum ne-am așteptam.

P.S.

Rămâne de văzut dacă Torvalds a rezolvat ceva în privința comportamentului și va fi mai diplomat în relațiile cu ceilalți.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole