18.2 C
București
joi, aprilie 11, 2024

Ubuntu 16.04 sau 18.04. Ce îți recomandăm să alegi?

Ar trebui să le citești

Ubuntu 16.04 sau 18.04

În prezent, puteți alege între Ubuntu 16.04 sau 18.04. Care să fie cea mai bună soluție? Încercăm, cu prilejul acestui material, să aducem o clarificare, sperănd vă ajute. Dacă aveți o altă opinie, nu ezitați să o faceți publică pe adresa site-ului pentruprieteni.com.

LTS

Dacă optezi pentru Ubuntu, cea mai înțeleaptă alegere este o versiune LTS. Rezistența în fața mirajului noutăților aduse de versiunile non LTS va fi premiată cu un plus de stabilitate, funcționalitate și performanță. Doar cei care caută cu tot dinadinsul „să fie la zi”, ar putea opta pentru versiunile pe 9 luni ale acestui OS. Riscurile sunt destul de mari în cazul celei de-a doua alegeri, softuri care crapă mai des, probleme după actualizări, rulare deficitară, toate acestea pot avea loc datorită testelor pe care Canonical le face. Să nu uităm că principalul scop al versiunilor simple este acela de a testa diferite elemente care vor fi introduse ulterior în LTS-uri.

Așadar

Întrebarea este destul de grea, vor fi, cu siguranță, păreri împărțite. Trebuie să ținem cont și de faptul că aducem în discuție și o chestiune ce ține de gusturi și comoditate.

A trecut ceva vreme de la lansarea versiunii 18.04. Sistemul este, după opinia noastră și în urma testelor efectuate de noi, mai stabil, modern, rapid și plăcut decât 16.04. Bineînțeles, dacă deții un computer mai vechi, pot fi șanse destul de mari ca ediția cea mai nouă a distribuției Ubuntu să nu se înțeleagă așa de bine cu mașinăria ta. Odată cu noutățile, parcă au crescut și cerințele.

Concluzie

În caz că Ubuntu 16.04 rulează fără probleme, doar dacă vreți să fiți la zi cu noutățile, vă sugerăm să faceți upgrade-ul la versiunea 18.04. O să constatați că există un progres destul de important la nivel grafic, dar și sub capotă. Dacă nu aveți pretenții, puteți fără niciun fel de problemă să mai folosiți timp de câțiva ani versiunea anterioară a LTS-ului.

P. S.
Dacă în materie de salt de la LTS la versiunile cu suport pe 9 luni, suntem categorici în a rămâne pe LTS. În ceea ce privește trecerea la cea mai recentă versiune LTS, sfatul nostru este să faceți acest pas. Ubuntu 18.04 s-a stabilizat, iar avantajele ulterioare nu sunt de neglijat.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole