luni, iulie 6, 2020

Ubuntu 16.04 sau 18.04. Ce îți recomandăm să alegi?

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Ubuntu 16.04 sau 18.04

În prezent, puteți alege între Ubuntu 16.04 sau 18.04. Care să fie cea mai bună soluție? Încercăm, cu prilejul acestui material, să aducem o clarificare, sperănd vă ajute. Dacă aveți o altă opinie, nu ezitați să o faceți publică pe adresa site-ului pentruprieteni.com.

LTS

Dacă optezi pentru Ubuntu, cea mai înțeleaptă alegere este o versiune LTS. Rezistența în fața mirajului noutăților aduse de versiunile non LTS va fi premiată cu un plus de stabilitate, funcționalitate și performanță. Doar cei care caută cu tot dinadinsul “să fie la zi”, ar putea opta pentru versiunile pe 9 luni ale acestui OS. Riscurile sunt destul de mari în cazul celei de-a doua alegeri, softuri care crapă mai des, probleme după actualizări, rulare deficitară, toate acestea pot avea loc datorită testelor pe care Canonical le face. Să nu uităm că principalul scop al versiunilor simple este acela de a testa diferite elemente care vor fi introduse ulterior în LTS-uri.

Așadar

Întrebarea este destul de grea, vor fi, cu siguranță, păreri împărțite. Trebuie să ținem cont și de faptul că aducem în discuție și o chestiune ce ține de gusturi și comoditate.

A trecut ceva vreme de la lansarea versiunii 18.04. Sistemul este, după opinia noastră și în urma testelor efectuate de noi, mai stabil, modern, rapid și plăcut decât 16.04. Bineînțeles, dacă deții un computer mai vechi, pot fi șanse destul de mari ca ediția cea mai nouă a distribuției Ubuntu să nu se înțeleagă așa de bine cu mașinăria ta. Odată cu noutățile, parcă au crescut și cerințele.

Concluzie

În caz că Ubuntu 16.04 rulează fără probleme, doar dacă vreți să fiți la zi cu noutățile, vă sugerăm să faceți upgrade-ul la versiunea 18.04. O să constatați că există un progres destul de important la nivel grafic, dar și sub capotă. Dacă nu aveți pretenții, puteți fără niciun fel de problemă să mai folosiți timp de câțiva ani versiunea anterioară a LTS-ului.

P. S.
Dacă în materie de salt de la LTS la versiunile cu suport pe 9 luni, suntem categorici în a rămâne pe LTS. În ceea ce privește trecerea la cea mai recentă versiune LTS, sfatul nostru este să faceți acest pas. Ubuntu 18.04 s-a stabilizat, iar avantajele ulterioare nu sunt de neglijat.

MAI MULTE ARTICOLE

Ubuntu 20.04 LTS, cel mai bun de până acum

Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS „Focal Fossa”, un sistem de operare dorit și așteptat cu sufletul la gură. S-au pus...

UTIL

Linux pe SSD? Ce optimizări sunt recomandate

Dacă ești utilizator de Linux, pe lângă recomandările generale, valabile pentru toate sistemele de operare, ar mai fi necesare câteva optimizări pentru a extinde la maxim durata de viață a SSD-ului
2,452FaniÎmi place
339CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Serpent OS, o distribuție revoluționară creată de Ikey Doherty

Serpent OS Serpent OS este o nouă distribuție creată de Ikey Doherty, după ce acesta a părăsit echipa Solus...

openSUSE Leap 15.2 și Tumbleweed, tot ce trebuie să faci după instalare

Lansată pe 2 iunie 2020, openSUSE Leap 15.2 atrage interesul multor utilizatori de Linux prin noutățile aduse și despre care pentruprieteni.com a scris aici.

Bucură-te!!! openSUSE Leap 15.2 a fost lansat și vine cu inteligență artificială

Bucură-te, openSUSE Leap 15.2 este gata pentru descărcare, testare și instalare. Începând cu această versiune, conform notelor de lansare, disponibile aici, se face un pas important în zona AI.

Arc Menu 47 a fost lansat. Noutățile sunt importante

Arc Menu 47 Arc Menu este un app launcher disponibil pentru instalare în mediul grafic Gnome. Este popular și...

Ești sunat cu număr privat/ascuns? Aceasta este cea mai simplă metodă de a scăpa

Apelurile cu numere ascunse/private, în care identitatea celui care apelează este ascunsă, sunt, de cele mai multe ori, prilej de stres.
44 Shares
Copy link
Powered by Social Snap