9.5 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Din ianuarie 2019, super telefonul care rulează Linux va intra pe piață

Ar trebui să le citești

Linux

După răsunătorul eșec al Ubuntu, o altă încercare de a lansa un telefon care rulează Linux este în curs de realizare. Planurile sunt mari, speranțele și mai mari, se simte nevoia unei alternative la Android care să aducă toată puterea Linux în mâinile utilizatorilor. Mai mult, protejarea vieții private și securitatea sunt, după cum susțin dezvoltatorii, unele dintre cele mai importante țeluri pentru telefon.

Așteptat cu interes

Purism, în vederea realizării acestui telefon, a declanșat nu de mult o campanie de strângeri de fonduri al cărei succes s-a manifestat prin adunarea unei sume frumușele, 2,5 milioane de dolari. Având această bază, s-a trecut deja la pașii următori. Din câte se pare, specifiicațiile telefonului au fost deja decise, o comandă pentru un kit care să corespundă acestora fiind deja plasată. Mai mult, s-au finalizat atât designul telefonului cât și aplicațiile „contacte” și ‘apeluri”

Ce suportă?

Telefonul, printre multe altele suportă: GSM, UMTS, 3G, 4G, și LTE mobile networks, conxiuni de tip Wi-Fi și Bluetooth wireless. De asemenea, codul sursă va fi pus la dispoziția utilizatorilor pentru a putea fi modificat.

Va avea succes?

Rămâne de văzut. Dacă telefonul nu va pune accent și pe modul în care arată ori pe specificații decente, atunci nu va reuși să se facă remarcat. Purism ar trebui să analizeze cauzele eșecului telefonului celor de la Canonical. Un telefon cu un hardware slabuț nu va putea avea o rulare fluentă și nu va fi capabil de multă putere de calcul. De asemenea un design expirat nu îi va asigura nici pe departe succesul. Poate, din punctul nostru de vedere, cea mai importantă problemă va fi cea a aplicațiilor disponibile. Să nu ne facem iluzii, un telefon fără aplicații nu poate avea succes.

Concluzie

Trecând peste toate aceste aspecte, suntem siguri că telefonul celor de la Purism are o cotă de piață care poate crește puternic dacă acesta ține cont și de prezent. Succes sau nu, rămâne de văzut, momentul îl așteptăm cu nerăbdare. Trebuie să fim realiști dar, în același timp, să ne păstrăm și optimismul.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole