duminică, mai 9, 2021

O vulnerabilitate hardware a fost descoperită la procesoarele Intel

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Vulnerabilitate hardware

O vulnerabilitate hardware gravă a fost descoperită la procesoarele Intel. Conform unui avertisment al celor de la Bitdefender, situația pare a fi critică prin consecințele pe care le are. Practic, vulnerabilitatea permite furtul de date procesate pe computer, asta pe fondul unor deficiențe de proiectare.

Această vulnerabilitate poate fi utilizată în atacuri țintite care ar avea nevoie în mod normal de privilegii și drepturi de acces extinse care să permită controlul deplin asupra sistemului de operare prin modificarea unor regiștri. Impactul este și mai ridicat în cazul furnizorilor de servicii cloud întrucât inclusiv informațiile stocate de clienți pe hardware-ul vulnerabil pot fi accesate de către terți.

Greu de reparat

Conform specialiștilor Bitdefender, problema este imposibil de rezolvat întrucât este de natură hardware, nu software. Cu alte cuvinte, orice actualizare de securitate care vizează softul nu prea are efecte în înlăturarea efectelor de natură fizică. Datorită cotei de piață de care dispune acest producător, numărul celor efectați pare a fi uriaș. Cel puțin în prezent, nu avem date oficiale care să evidențieze numărul dispozitivelor afectate.

Câtă vreme vulnerabilitatea descoperită are legătură cu o defecțiune a unei componente fizice care anulează toate mecanismele de securitate aplicate la nivel hardware, orice patch va rezolva doar parțial problema.

Microarhitecturi vulnerabile

Sunt cunoscute microarhitecturile care prezintă această vulnerabilitate hardware. Acestea fac parte din generații mai noi de procesoare.

Vulnerabilitatea a fost testată cu succes pe microarhitecturile Intel Ivy Bridge, Haswell, Skylake și Kaby Lake și a fost semnalată către producător.

- Advertisement -

MAI MULTE ARTICOLE

pentruprieteni.com în 2020. Răspunsul la câteva întrebări, o mulțumire și o surpriză

pentruprieteni.com 2020 a fost un an complicat pentru site-ul pentruprieteni.com , asta este cert. Efectele pandemiei s-au văzut și în lumea open source, cât și...

UTIL

Cum poți asculta muzică pe YouTube cu ecranul închis și fără publicitate. Bonus

Aplicația YouTube pentru Android și iOS, în versiunea gratuită, nu suportă redarea de muzică atunci când dispozitivul mobil are ecranul închis.
2,456FaniÎmi place
520CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

ARTICOLE RECENTE

94 Shares
Copy link
Powered by Social Snap