23.9 C
București
vineri, iunie 21, 2024

5 modalități prin care poți fi înregistrat audio și video fără să știi. Atenție!

Ar trebui să le citești

Atenție, poți fi înregistrat!

Acest material are un scop pur informativ, nu încurajăm astfel de practici.

Pe șestache

Fără ca tu să ai habar, poți fi înregistrat audio și/sau video de diverse persoane ce intră în contact cu tine. Nu ne interesează aici motivele pe care aceștia le pot invoca, important de știut este faptul că poți ajunge vedetă peste noapte extrem de ușor. Există legi care te protejează în fața unor astfel de abuzuri, cu toate acestea, înregistrările, odată făcute publice, vor produce un rău greu de imaginat. Dacă faci ceva care „scandalizează” opinia publică, nimeni nu își va pune întrebarea dacă ai fost filmat legal sau ilegal. Să luăm cazurile profesorilor filmați când loveau elevi sau țipau la aceștia, și-a pus presa întrebarea dacă au fost filmați legal? În plus, în spațiul public, oricine are voie să facă astfel de înregistrări.

Meserii sensibile

Dacă ești profesor, medic, polițist, funcționar, vânzător, politician etc., adică ai o meserie sensibilă ce poate aduce invidie sau dușmani, ar fi bine să citești acest articol până la capăt. Poți avea „prieteni” cărora li s-a pus pata pe tine…

Despre aceste dispozitive

Despre dispozitivele de înregistrat rebuie să știi că:

  • sunt destul de ieftine, cam oricine își permite să le cumpere
  • pot fi cumpărate din mediul online fără niciun fel de problemă, pe emag sunt câteva sute.
  • sunt micuțe și bine camuflate, este foarte greu să le identifici
  • în funcție de preț, vin cu caracterisitici și performanțe interesante
  • cu cât au un aspect mai comun, cu atât sunt mai greu de identificat

5.

Telefonul

Clasicul telefon mobil permite de la înregistrarea video și audio la cea a apelurilor. Este cel mai folosit în astfel de cazuri deoarece cam toată lumea îl deține și mulți nu îi mai dau atenție. Nu-i așa că nu vă mai puneți nicio întrebare atunci când vedeți pe cineva cu telefonul în mână în preajma voastră?

Ceasul inteligent

Aproape fiecare ceas inteligent are posibilitatea de a înregistra audio și video, chiar dacă uneori calitatea lasă de dorit în cazul versiunilor ieftine. Dacă stă cineva cu ceasul îndreptat spre tine, sigur este ceva suspect.

Pixul spion

La fel ca în cazul ceasurilor, pixurile spion, în funcție de specificații, pot înregistra audio și video. Datorită banalității sale, nimeni nu dă atenție unui astfel de obiect.

Ochelarii cu cameră

Faptul că sunt destul de groși ar putea da de bănuit. Prețurile sunt mici, dar își fac treaba.

USB-ul spion

Intră în categoria obiectelor cu care suntem obișnuiți, deci cu greu vom putea să le identificăm. Cele mai multe înregistrează audio.

Ce poți face?

Dacă ai o meserie sensibilă, ai grijă la modul în care îți faci treaba.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole