20 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Advanced Mobile Location, tehnologia care poate salva viața celor care sună la 112

Ar trebui să le citești

Advanced Mobile Location

Advanced Mobile Location permite localizarea automată a celor care folosesc serviciul 112. Modul de funcționare este simplu și automatizat, apelantul nici măcar nu bănuie că telefonul face astfel de lucruri. Această tehnologie permite aflarea locației exacte sau a celei aproximative prin activare în fundal a GPS-ului și wifi-ului. În timpul apelului, după ce vă află locația prin activarea GPS-ului și wifi-ului, telefonul va trimite un SMS către operatorul de la 112 în care sunt incluse datele de localizare.

Google

Încă din 2016, Google a implementat această tehnologie pe tot ce înseamnă telefoane care rulează sistemul de operare Android. Și cei de la Apple au introdus AML în telefoanele produse începând cu anul 2018. Așadar, soluții alternative există din plin, trebuie doar folosite.

Nu și în România

Această tehnologie este implementată de numeroase state europene, din păcate, România nu se află în acest club al normalității. Republica Modova, cel de-al doilea pământ românesc, folosește acest soft. Nu există nicio motivare din partea autorităților mioritice și nici vreo informație care să arate că acestea au vreun proiect de implementare a AML la nivel național. Tot ce trebuie făcut este ca IGSU (Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență) și operatorii mioritici de telecom să implementeze această tenologie. Ar putea salva viața multor persoane, de asta suntem siguri. Oare statul român dorește asta?

P.S.

Cu puțin efort din partea poliției, prin intermediul AML ar putea fi identificați și amendați și cei care sună în glumă la 112. Oare se vrea asta?

Video de prezentare

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole