32.6 C
București
luni, iunie 24, 2024

MicFlip – cablul USB care promite să ne scape de stres

Ar trebui să le citești

MicFlip – cablul USB

O lege a lui Murphy spune că „de fiecare dată când avem 50-50% șanse să facem un lucru bine, există o probabilitate de 90% să facem greșit acel lucru”.

Multe bătăi de cap

Ați încercat vreodată să puneți telefonul sau tableta la încărcat pe întuneric sau în grabă? Ați reușit din prima? Cu siguranță problema asta v-a dat destule bătăi de cap și v-a făcut să aprindeți lumina, de frică să nu stricați ceva, fie la telefon sau tabletă, fie la cablul încărcătorului. Poate că unii ați ajuns să regretați comoditatea, fiind nevoiți să trimiteți gadgetul în service sau să cumpărați alt cablu de încărcare, deoarece conectorul MicroUSB, datorită dimensiunilor sale reduse este destul de fragil și la cea mai mică forțare se poate deteriora.

Parcă nu aveam destule griji

Forma conectorului (Micro)USB, folosit pentru încărcare sau pentru legarea la PC a marii majorități a telefoanelor mobile și a tabletelor, aduce un plus de stres tuturor. Uneori ajungem să credem că mai degrabă avem noroc să câștigăm la loto decât să nimerim din prima cablul (Micro)USB în locașul său. Asta datorită formei sale asimetrice, care nu permite conectarea decât într-o singură poziție.

Iată și soluția

Această veche problemă se pare că a fost soluționată de către o companie care a conceput un model de cablu (Micro)USB care poate fi conectat cu ușurință pe oricare direcție. Atât mufa MicroUSB cât și mufa USB Type A din celălalt capăt al MicFlip sunt construite în același fel încât este posibilă conectarea fără probleme. Astfel, vom fi scutiți de timp pierdut și de mulți nervi.

Compania Winnergear, fondată în 2012, și-a făcut un renume în domeniul accesoriilor inovatoare pentru dispozitive mobile, iar cablul MicFlip este una dintre cele mai recente realizări ale lor. Prețul la care poate fi achiziționat este de doar 20$. Din păcate, nu am văzut ca acest produs să fie disponibil și pe piața din România, așa că dacă sunteți interesați, va trebui să mai adăugați costurile de expediere.

Sondaj

Celor de la Winnergear le-a venit ideea de a produce MicFlip după ce au întrebat mai multe persoane ce ar schimba la cablurile MicroUSB. În proporție de 75%, participanții au răspuns că și-ar dori o mufă mai ușor conectabilă pentru a evita acele momente enervante când pare că nu se potrivește, indiferent pe ce parte este întoarsă. Au descoperit apoi cu uimire că nicio altă companie din lume nu produce cablurile USB în acest fel. Așa că s-au apucat de treabă.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole