2.8 C
București
duminică, decembrie 3, 2023

Septembrie 2021 – profesorii și elevii sunt vizați de modificări importante ale platformei Google pentru Educație

Ar trebui să le citești

Profesori și elevii

Profesori și elevi care utilizează platforma și serviciile Google pentru Educație vor sesiza o serie de modificări importante și utile. Acestea fac parte dintr-o mișcare mai vastă care se integrează în recent anunțatele modificări care îi vizează pe utilizatorii minori ai Google și YouTube, după cum am scris aici.

Scopul

În linii mari, Google urmărește păstrarea în siguranță a datelor școlilor, folosirea unor funcții de securitate încorporate, care oferă protecție automată, vizibilitate și control al conformității. Se dorește asigurarea unui mediu de învățare privat, sigur și sigur. Așadar, veștile sunt foarte bune pentru profesori și elevi.

3 principii

Conform anunțului Google, vezi aici, la baza proiectării serviciilor adresate elevilor și profesorilor stau trei principii:

  • Securitate implicită. Google pretinde că oferă cea mai avansată securitate din lume care protejează automat de amenințări, cum ar fi ransomware.
  • Confidențialitate. Serviciile Google pentru Educație sunt în conformitate cu standardele de confidențialitate a datelor, inclusiv FERPA, COPPA și GDPR. În plus, Google nu folosește date din Google Workspace for Education Core Services în scopuri publicitare. Ba mai mult, Goolge pretinde că nu vine informațiile utilizatorilor săi.
  • Control. Utilizatorii au controlul asupra datelor personale, asupra drepturilor de proprietate intelectuală, primesc rapoarte și date referitoare la posibilele incidente.

Ce se modifică?

Pe scurt, acestea sunt modificările care vor fi implementate începând cu septembrie 2021.

  • O setare nouă care permite acces personalizat în funcție de vârstă pentru Google, Fotografii, Hărți și YouTube. Administratorii conturilor unităților de învățământ vor fi nevoiți să indice vârsta celor care au acces la Google pentru Educație. Aceste setări bazate pe vârstă nu sunt blocate, iar administratorii le pot regla întotdeauna în funcție de vârsta utilizatorilor lor.
  • După 1 septembrie, elevii desemnați sub 18 ani în domeniile K-12 pot vizualiza conținutul YouTube atribuit de profesori, dar nu vor putea posta videoclipuri, comenta sau transmite în direct folosind contul Google al școlii.
  • Căutarea sigură și Safe Sites vor fi activate în mod prestabilit.
  • Modulele Guest/Oaspete și modul incognito vor fi dezactivate în mod implicit.
- Advertisement -

Articole asemănătoare

Ce lecții am învățat în acești ani de pentruprieteni.com

Lecții Lecțiile învățate în toți acești ani de pentruprieteni.com au fost interesante și numeroase. Nimeni nu ne-a pregătit pentru ceea ce urma să vină, pentru...
- Advertisement -

Cele mai noi articole