Resurse
Numeroase resurse educaționale (aplicații și site-uri) stau la dispoziția cadrelor didactice pentru a fi utilizate în Săptămâna Verde și în Școala Altfel. Cu puțină imaginație din partea profesorilor, învățătorilor și educatorilor, și cu un minim de resurse, elevii vor bifa numai reușite.
Câteva detalii
Cele mai multe softuri recomandate de pentruprieteni.com sunt disponibile pe sistemele de operare Windows sau Linux, sunt gratuite, complete și perfect funcționale.
Cele clasice
Google Maps este un soft care te ajută să realizezi excursii virtuale, am scris despre asta aici și aici.
Inkscape este excelent pentru realizarea de afișe de tot felul și grafică vectorială. Softul se poate descărca de aici și permite multe.
Gimp este perfect pentru realizarea de bannere, colaje, editarea unor fotografii sau realizarea de afișe. Este extrem de complex și ușor de folosit. Descarcă-l de aici și dăți frâu liber imaginației.
LibreOffice, suita office, poate suplini Microsoft Office în toate domeniile. De la prezentării ppt, la scriere de texte publicistice, acest soft este excelent pentru a pune „pe hârtie” ideile tuturor.
Cele moderne
Canva.com, sau aplicația pentru mobil cu același nume, vă permite să editați modern fotografii/creații grafice. Rezultatul va fi pe placul elevilor voștri, elevi care vor fi încântați de posibilitățile de editare pe care softul le oferă.
Google Arts&Culture, disponibil și în versiune pentru mobil, deschide porțile cunoașterii. Dacă ești interesat de muzee, artă, artefacte și fapte istorice, această resursă educațională este excelentă pentru a fi utilizată în diferite scenarii. Resursele oferite de Google pot fi accesate și prin intermediul unui browser web, asta în cazul în care doriți să îl folosiți computerele.
Google Docs, în special funcția de dictare, vă permite să îi transformați pe elevi în bloggeri, scriitori, reporteri etc. Vor fi încântați să descopere cât de bine scrie computerul în locul lor, totul printr-o simplă dictare.
TikTok poate fi folosit și în scop educațional datorită funcțiilor de editare avansată pe care le oferă. Softul poate fi pentru realizarea de clipuri video și colaje, este pe placul elevilor și poate fi folosit pentru „propaganda” școlară.
Kahoot! poate fi folosit pentru a intensifica competiția dintre elevi. Dacă ai plănuit un concurs de cultură generală la care să participe un număr mare de elevi, Kahoot! este alegerea logică.
P.S.
Te invităm să parcurgi colecția noastră de materiale dedicate profesorilor, elevilor și studenților. Suntem siguri că îți va oferi o nouă perspectivă.