29.6 C
București
joi, iulie 18, 2024

Korea de sud se reorientează

Ar trebui să le citești

Te așteptai la așa ceva?

Korea de Sud este pe cale să facă o schimbare la care poate nu te așteptai. Dacă totul decurge conform așteptărilor și nu vor fi descoperite probleme de securitate, urmează ca software-ul actual utilizat pe computerele din instituțiile guvernamentale ale acestei țări asiatice să fie înlocuit cu software bazat pe… ați ghicit: Linux!

Costuri mai mici

Mnisterul de Interne din Korea de Sud admite faptul că o migrație spre Linux va reduce atât costurile cât și dependența de sistemul de operare oferit (a se citi „vândut”) de Microsoft. Mișcarea va avea loc începând cu anul 2020 când va înceta suportul pentru Windows 7, sistemul de operare folosit pe scară largă de guvernul sud korean.

Se fac teste

Înainte ca migrația să aibă loc, Ministerul de Interne intenționează să testeze Linuxul pe sistemele sale pentru a se asigura că nu vor exista probleme de compatibilitate sau de securitate. Asta deoarece multe dintre website-urile, software-ul și dispozitivele de rețea au fost construite inițial pentru a fi compatibile cu Windows.

Deocamdată nu se cunosc prea multe detalii, nu se știe nici ce distribuție urmează să fie folosită sau dacă guvernul korean își va crea una proprie.

Există și alte păreri

Până la o decizie finală și un anunț oficial în această direcție nu putem ști cu certitudine dacă această mare migrație spre Linux va deveni realitate. Unele voci susțin ideea că mai degrabă Korea de Sud s-ar folosi de alternativa la Windows pentru a negocia în condiții mai avantajoase viitoarele contracte cu Microsoft.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole