35 C
București
duminică, iunie 23, 2024

Nu mai cumpărați telefoane apărute în urmă cu 2-3 ani. Vezi motivele

Ar trebui să le citești

Telefoane tentante

În cazul în care aruncați o privire prin magazinele fizice sau online, prețurile unor telefoane apărute în urmă cu 2-3 ani o să vă facă să credeți ca aceste dispozitive sunt extrem de tentante. Achiziționarea unui astfel de telefon, de cele mai multe ori, oferit cu o reducere consistentă de preț, pare a fi o afacere de zile mari. Asta, la prima vedere și în cazul telefoanelor din gama de vârf.

Renunțați la multe

Cel puțin pe hârtie, aceste nave amiral vechi vin cu specificații superioare comparativ cu telefoanele din gama de mijloc existente în prezent. Practic, s-ar putea să constatați că va trebui să renunțați la multe dacă poftiți la un telefon de 2-3 ani.

Greșeală

Din punctul de vedere al echipei pentruprieteni.com, achiziționarea unui astfel de telefon este o greșeală în mai toate cazurile. Nu spune nimeni că nu sunt și excepții.

Tehnologie veche

Este adevărat, nici telefoanele din gama de mijloc nu vin cu cea mai nouă tehnologie de pe piață. Cu toate acestea, ținând cont că tehnologia evoluează destul de rapid de la un an la altul, vîrful de acum 2-3 ani poate fi mediocrul din prezent. Cel mai indicat este să cumperi ceva din prezent, gândit pentru acum, conceput pentru nevoile de astăzi.

Adio actualizări

Suportul pe care producătorii îl oferă dispozitivelor cu vechime este limitat. Practic, vei avea un telefon cât de cât performant, dar fără actualizări și susținere din partea celor mai muți producători. Cei mai mulți își susțin dispozitivele pentru 3 sau patru ani, asta în cazul vârfurilor de gamă. În cazul dispozitivelor mai slăbuțe, suportul coboară sub această perioadă. Practic, dacă cumperi un telefon lansat în urmă cu doi ani, vei putea primi actualizări pentru foarte puțin timp. Dacă ne gândim la riscurile de securitate din prezent, nu merită.

„Consumabile”

Sunt șanse destul de reduse să mai găsești folii și huse compatibile cu un model vechi de telefon.

Android-ul

Posibilitatea de a rula cea mai nouă versiune de Android dispare din start. Oare merită? Cei mai mulți producători oferă posibilitatea de a efectua două upgrade-uri ale sistemului de operare. Chiar dacă din punct de vedere al pieselor, upgrade-ul este posibil, lăcomia producătorilor este mult prea puternică. Știu, nu este corect. Practic, vei rula o versiune veche de Android, supusă pericolelor și care va fi lipsită de inovațiile noilor ediții.

Dispare legătura cu prezentul

Un telefon din prezent se deosebește de unul mai vechi și prin modul în care arată și se simte. Liniile sunt altele. De ce să nu profiți de tendințele prezentului?

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole