pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2019, Atenție
pentruprieteni.com, Pentru Prieteni, 2019, Atenție

Telefoane tentante

În cazul în care aruncați o privire prin magazinele fizice sau online, prețurile unor telefoane apărute în urmă cu 2-3 ani o să vă facă să credeți ca aceste dispozitive sunt extrem de tentante. Achiziționarea unui astfel de telefon, de cele mai multe ori, oferit cu o reducere consistentă de preț, pare a fi o afacere de zile mari. Asta, la prima vedere și în cazul telefoanelor din gama de vârf.

Renunțați la multe

Cel puțin pe hârtie, aceste nave amiral vechi vin cu specificații superioare comparativ cu telefoanele din gama de mijloc existente în prezent. Practic, s-ar putea să constatați că va trebui să renunțați la multe dacă poftiți la un telefon de 2-3 ani.

Greșeală

Din punctul de vedere al echipei pentruprieteni.com, achiziționarea unui astfel de telefon este o greșeală în mai toate cazurile. Nu spune nimeni că nu sunt și excepții.

Tehnologie veche

Este adevărat, nici telefoanele din gama de mijloc nu vin cu cea mai nouă tehnologie de pe piață. Cu toate acestea, ținând cont că tehnologia evoluează destul de rapid de la un an la altul, vîrful de acum 2-3 ani poate fi mediocrul din prezent. Cel mai indicat este să cumperi ceva din prezent, gândit pentru acum, conceput pentru nevoile de astăzi.

Adio actualizări

Suportul pe care producătorii îl oferă dispozitivelor cu vechime este limitat. Practic, vei avea un telefon cât de cât performant, dar fără actualizări și susținere din partea celor mai muți producători. Cei mai mulți își susțin dispozitivele pentru 3 sau patru ani, asta în cazul vârfurilor de gamă. În cazul dispozitivelor mai slăbuțe, suportul coboară sub această perioadă. Practic, dacă cumperi un telefon lansat în urmă cu doi ani, vei putea primi actualizări pentru foarte puțin timp. Dacă ne gândim la riscurile de securitate din prezent, nu merită.

„Consumabile”

Sunt șanse destul de reduse să mai găsești folii și huse compatibile cu un model vechi de telefon.

Android-ul

Posibilitatea de a rula cea mai nouă versiune de Android dispare din start. Oare merită? Cei mai mulți producători oferă posibilitatea de a efectua două upgrade-uri ale sistemului de operare. Chiar dacă din punct de vedere al pieselor, upgrade-ul este posibil, lăcomia producătorilor este mult prea puternică. Știu, nu este corect. Practic, vei rula o versiune veche de Android, supusă pericolelor și care va fi lipsită de inovațiile noilor ediții.

Dispare legătura cu prezentul

Un telefon din prezent se deosebește de unul mai vechi și prin modul în care arată și se simte. Liniile sunt altele. De ce să nu profiți de tendințele prezentului?

2 COMENTARII

 1. De obicei publicati articole foarte bune, insa de data aceasta consider ca nu.
  Sa detaliez (din punctul meu de vedere) de ce:
  – nu toti vor telefoane „de varf” ci se multumesc si cu ceva „mediocru”, deoarece nu au nevoie de toate functiile si inovatiile din ziua de azi; unii utilizatori folosesc doar programe de comunicare precum Messenger, Whats App, mail etc.
  – exista forumuri care ofera versiuni noi ale sistemelor de operare si asta gratis (LineageOS etc.).
  – daca toti ne-am lua telefoane lansate in anul respectiv am subscrie lacomiei producatorilor telefoanelor.
  – nu toti pastreaza legatura cu prezentul doar prin telefon si nu toti avem nevoie de tendintele prezentului;
  Ar mai fi si alte argumente, dar am raspuns punctual la ce contine articolul.
  Un argument pentru achizitionarea de telefoane noi, actuale ar fi ca la un telefon vechi de 2-3 ani s-ar putea ca bateria sa nu mai aiba capacitatea specificata si autonomia telefonului sa fie mai mica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.