24.2 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Cum afli dacă îți sunt interceptate apelurile, sms-urile, traficul de date ori locația. Ești spionat?

Ar trebui să le citești

Ești spionat?

Acest articol de ajută să afli dacă ești spionat prin intermediul telefonului mobil. Îți recomandăm să îl citești cu mare atenție.

Din nepăsare

Prin faptul că unii dintre noi sunt extrem de ignoranți, instalăm pe telefonul mobil fel și fel de aplicații ori nu ne actualizăm telefonul cu lunile. Pentru cei mai mulți, acest tip de comportament crește riscurile de a-și virusa telefonul și, implicit, de a fi spionați. În cazul în care doriți să aflați dacă, traficul de date, locația sau sms-urile vă sunt interceptate, acest articol vă poate îndruma spre un răspuns de care ar trebui să țineți seama.

Mai întâi


Pentru a nu-ți irosi timpul, bateria și memoria telefonului fără temei, îți propunem să lecturezi acest scurt material. Vei afla aici care sunt semnele unui telefon ascultat de alții.

Un soft util

Dacă te regăsești în materialul de mai sus, nu ar strica să faci o verificare folosind aplicația SnoopSnitch. Dezvoltatorii softului, cei de la compania germană Security Research Labs, susțin capacitatea acestuia de a-și avertiza utilizatorii dacă cineva le interceptează traficul de date, SMS-urile, locația sau apelurile dispozitivului. Aplicația este capabilă să identifice dacă sunt folosite sisteme de tip International Mobile Subscriber Identity (IMSI), ori alte vulnerabilități ale sistemului de operare sau ale aplicațiilor care sunt instalate și care pot permite interceptări ilegale.

Descărcare și utilizare


SnoopSnitch este disponibil în GooglePlay pentru dispozitivele care care rulează cel puțin Android 4.1 și care sunt echipate cu SoC-uri Qualcomm.

Atenție!!!

O condiție ca aplicația să funcționeze este ca aceasta să fie instalată pe un telefon rootat. Atenție, nu vă recomandăm să vă rootați telefoanele mobile, mai ales dacă acestea se află în perioada de garanție.

- Advertisement -

Articole asemănătoare

2024 va fi anul unei cunoscute distribuții

Anul 2024  Anul 2024 vine cu noi provocări pentru fanii lui Tux. Cu siguranță, nu va fi „anul Linux”, dar are toate șansele să devină...
- Advertisement -

Cele mai noi articole