23.6 C
București
joi, septembrie 28, 2023

NVIDIA forțează tranziția

Ar trebui să le citești

Nvidia

Nividia forțează trecerea la sisteme superioare. Sistemele de operare pe 32 de biți au ceva vechime și implicit unele limitări ce fac imposibilă utilizarea a numeroase echipamente hardware actuale la adevăratul lor potențial. De aceea se încearcă trecerea în totalitate la sistemele pe 64 de biți, incomparabil mai rapide și mai puternice. Totuși, unii utilizatori, din motive mai mult sau mai puțin subiective, nu sunt dispuși să facă upgrade la PC-uri care să poată rula sisteme de operare pe 64 de biți. Citește aici care este adevărat rezolvare a problemei computerelor vechi.

Obligați să progresăm

Deși suntem în anul 2018, numărul celor care încă folosesc sisteme de operare din această categorie este unul surprinzător de mare. Nu uitați, au trecut câteva decenii de la apariția arhitecturii pe 32 de biți. Asta face ca atât producătorii de componente hardware cât și dezvoltatorii software să încerce să forțeze trecerea tuturor spre 64 de biți. Motivele sunt, bineînțeles, de natură economică. Pe de o parte se “încurajează” vânzările de produse noi, iar pe de altă parte se reduc din cheltuieli. Este, într-adevăr, mai scump ca, pentru același echipament, să oferi atât driver pe 64 cât și pe 32 de biți. La fel se întmplă și cu aplicațiile, în cazul celor care mențin varianta pe 32 de biți.

Începând de luna aceasta

În urma unui anunț făcut public încă din decembrie anul trecut și readus în atenție, NVIDIA urmează să renunțe la driverele GPU pentru sistemele de operare pe 32 de biți. Această decizi urmează să se pună în aplicare de luna aceasta (vezi aici și aici)

NVIDIA forțează tranzițiaPână în ianuarie 2019

Totuși, potrivit NVIDIA, update-urile critice de securitate vor fi în continuare disponibile pentru sistemele pe 32 de biți până în ianuarie 2019. Însă, mai spun cei de la NVIDIA, cei ce preferă să păstreze sistemul de operare pe 32 de biți vor pierde update-uri importante cu funcții noi și performanță îmbunătățită.

Nu doar atât

Suportul pentru 32 de biți nu este singurul lucru la care NVIDIA a decis să renunțe. De asemenea, va fi eliminat suportul și pentru toate chip-urile grafice GeForce din seria Fermi. Și în cazul acestora, update-urile critice de securitate vor fi oferite până în ianuarie 2019.

Tu ce părere ai

Te afli și tu printre deținătorii de plăci grafice NVIDIA? Consideri că NVIDIA s-a grăbit luând această decizie de a renunța la suportul pentru 32 de biți sau crezi că trebuia să fac acest pas mai dinainte? Așteptăm comentariul tău.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisement -

Articole asemănătoare

Schimbări binevenite pentru utilizatorii Linux

Ar cam fi timpul unor schimbări. Din punctul de vedere al unui utilizator obișnuit de Linux, neinteresat prea tare de cea ce se petrece „sub capotă”,
- Advertisement -

Cele mai noi articole