marți, iulie 14, 2020

Cum aplici tema Yaru-dark în menu-uri și dialoguri pe Ubuntu 19.10

TREBUIE SĂ LE CITEȘTI

Nu mai posta pe Facebook poze cu tine, cu casa ta și cu locurile pe care le vizitezi

Periculos obicei Un obicei tot mai des întâlnit al utilizatorilor Facebook constă în expunerea extrem de detaliată a vieții personale pe această rețea. Înâlnim pe...

Ești profesor? Verifică-ți salariul

Fă-ți temele! Orice profesor din România are, la ora actuală, mai multe posibilități prin care pot cere o a doua opinie atunci când este vorba...

Cum poți avea acces gratuit la Netflix, cel mai mare site de seriale și filme din lume

Netflix este cel mai tare Netflix, cel mai mare site de filme și seriale din lume este prezent și în România începând cu luna ianuarie...

23 de unelte gratuite pentru un profesor super creativ în 2020

Un profesor creativ are toate șansele să stârnească interesul elevului pentru materia predată. Uneltele despre care veți citi în cele ce urmează au următoarele caracteristici:

Yaru-dark pe Eoan Ermine

Ubuntu 19.10 (“Eoan Ermine”) vine cu tema predefinită Yaru căreia i-au fost făcute unele modificări. Una dintre acestea constă în folosirea menu-urilor și a dialogurilor deschise la culoare. Dar avem posibilitatea să activăm menu-urile și dialogurile închise la culoare. Unii utilizatori vor prefera această variantă. Citește pentru a afla cum aplicăm tema Yaru-dark la menu-uri și dialoguri pe Ubuntu 19.10.

Clarificări

Mai precis, în momentul în care schimbăm tema din aplicația Tweaks, de fapt schimbăm doar tema pentru aplicații (GTK+). Chiar dacă selectăm de acolo Yaru-dark, nu vom reuși să schimbăm și tema pentru Shell, astfel că menu-urile și dialogurile vor rămâne în continuare deschise la culoare.

Citește cu atenție!

Urmând instrucțiunile de mai jos, vei înlocui tema Yaru deja prezentă pe Ubuntu 19.10 (/usr/share/themes) cu o versiune actualizată care va conține variantele “light” și “dark” pentru Shell. Dacă ai tema Yaru instalată în “~/.themes”, șterge-o înainte de a merge mai departe, Bineînțeles, ai posibilitatea de a reveni la tema inițială. Vezi la sfârșitul articolului.

Instalează Yaru din Git

Următoarele comenzi vor instala dependințele necesare, vor clona depozitul GitHub, vor construi și instala tema.

sudo apt install git meson sassc libglib2.0-dev libxml2-utils
git clone https://github.com/ubuntu/yaru
cd yaru
meson build
cd build
sudo ninja install

Instalează “GNOME Tweaks” și pachetul oficial “GNOME Shell Extensions”

Această comandă va instala aplicația “GNOME Tweaks” și pachetul oficial “GNOME Shell Extensions” (acesta conține conține extensia “User themes”, de care vom avea nevoie ulterior).

sudo apt install gnome-tweaks gnome-shell-extensions

Activează extensia “User themes” și selectează tema pentru Shell “Yaru-dark”

Deschide aplicația Tweaks (închide-o și redeschide-o dacă era deja pornită) și mergi în secțiunea Extensions. De aici, activează extensia “User themes”.

  • Save

Restartează aplicația Tweaks, apoi mergi în secțiunea Appearance. La Shell alege Yaru-dark și vei aveai menu-uri și dialoguri închise la culoare. Dacă alegi Yaru sau Default, acestea se vor redeschide la culoare.

  • Save

Cam asata a fost tot. Un pic complicat, dar nu imposibil.

Cum anulezi modificările

Pentru a reveni la starea inițială, șterge folderele Yaru, Yaru-dark și Yaru-light din “/usr/share/themes”, apoi reinstalează Yaru GTK+ și temele GNOME Shell, cu ajutorul comenzilor următoare:

sudo rm -r /usr/share/themes/{Yaru,Yaru-dark,Yaru-light}
sudo apt install --reinstall yaru-theme-gnome-shell yaru-theme-gtk

MAI MULTE ARTICOLE

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,

UTIL

Librem One – o suită de servicii pentru cei preocupați de confidențialitate

Purism, companie axată pe confidențialitate și securitate, care a creat distribuția GNU/Linux PureOS și a scos pe piață laptopul și smartphone-ul Librem, a lansat o suită de servicii pentru cei preocupați de confidențialitate.
2,453FaniÎmi place
343CititoriConectați-vă
86AbonațiAbonați-vă

ARTICOLE RECENTE

Mobian, un nou sistem de operare pentru smartphone

Mobian este un nou sistem de operare open source pentru smartphone. Acesta se dorește a fi o alternativă la cunoscutul Android, alături de PureOS sau Ubuntu Touch.

Video – LinuxFX, o distribuție Linux ușor de confundat cu Windows 10

LinuxFX este o distribuție Linux care a copiat extrem de bine modul în care arată Windows 10. Dacă nu ești cunoscător, nici nu zici că ai de-a face cu Linux sub capotă.

Ce poți face pentru a nu mai fi spionat online?

Consideri că ești spionat? Când vorbim despre securitate și intimitate în mediul online, despre siguranța datelor personale, nu trebuie să facem, sub nicio formă, compromisuri.

Cum să îți protejezi contul Facebook. 16 reguli de aur

Cum să îți protejezi contul Facebook? Nu este deloc greu să îți protejezi contul Facebook. Ai nevoie de un...

Răspunsuri la întrebările celor care vor să treacă pe Linux

Nu puține sunt întrebările referitoare la Linux pe care și le pot adresa curioșii. Echipa pentruprieteni.com a realizat o scurtă sinteză care cuprinde cel mai des auzite întrebări,
52 Shares
Copy link
Powered by Social Snap